Clempad: Ένα εκπαιδευτικό tablet για παιδιά

Δε σας κρύβω ότι κι εγώ κάποτε είχα την ίδια άποψη με τους περισσότερους καχύποπτους γονείς: Η πολλή τεχνολογία κρύβει κινδύνους για ένα παιδί μικρής ηλικίας.

Clempad: Ένα εκπαιδευτικό tablet για παιδιά

Αυτός είναι και ο λόγος που απέφευγα συστηματικά κάθε επαφή της μικρής μου με κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, pc και γενικότερα υπολογιστές! Δυστυχώς, η καθημερινότητα δε βοήθησε πολύ σε αυτό. Από τότε που ήταν σχεδόν μωρό η κόρη μου, είχε μία έλξη για την τεχνολογία όπως τα περισσότερα παιδάκια. Όταν έβλεπε κινητό ή tablet, το ήθελε. Να το επεξεργαστεί, να το αγγίξει, να παίξει, να πατήσει κουμπάκια. Μάταιο να προσπαθώ να την αποκόψω. Και πολύ πιο δύσκολο όταν σχεδόν όλα τα παιδάκια γύρω μας απασχολούνται με ένα ipad ή άλλου είδους tablets.

Μέχρι που ένας οικογενειακός μας φίλος τις γιορτές, της έφερε δώρο ένα clempad. Το είδα με καχυποψία. Δε μπορώ να πω ότι πέταξε η σκούφια μου μόλις η μικρή ξετύλιξε το κουτί. Μόλις έπεσε για ύπνο το ξεψάχνισα στην κυριολεξία. Η δικαιολογία «αγάπη μου πρέπει να φορτίσει όλη τη νύχτα για να μπορείς να παίξεις αύριο» μου έδωσε όλο τον χρόνο που ήθελα για να το επεξεργαστώ πρώτα εγώ!

Αυτό το παιδικό tablet είναι μικρό, εύκολο στη χρήση, περιέχει εκπαιδευτικά παιχνίδια για δημιουργική απασχόληση του παιδιού, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι ενσωματώνει ολοκληρωμένο γονικό έλεγχο και είναι όλο στα Ελληνικά! Έχει πολλές εφαρμογές Android, παρέχει ασφαλές internet το οποίο μπορεί να ελέγχεται και να μπλοκάρεται ενίοτε από τους γονείς, ψυχαγωγία, και ανάγνωση ψηφιακών βιβλίων και λειτουργεί σαν ένα κανονικό Android Tablet για ενήλικες. Μάλιστα, η προστατευτική του θήκη σιλικόνης δεν επιτρέπει φθορές από πεσίματα.

Με το Clempad μπορώ να είμαι ήσυχη πως το παιδί θα έχει πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο εγώ έχω επιλέξει και εγκρίνει, στις ώρες που εγώ έχω επιτρέψει την πρόσβαση! Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πολλών προφίλ, οπότε αν έχετε πολλά παιδιά στο σπίτι μην ανησυχείτε! Με μία συσκευή θα έχετε λύσει το πρόβλημα!

Να λοιπόν, που η τεχνολογία μπορεί να μην είναι απαγορευτική, αρκεί να είναι εκπαιδευτική και δημιουργική!
Καλή σας ημέρα!

Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved