Δεν περνάει από το μυαλό σας τι αποκάλυψαν έρευνες για τους μπαμπάδες!

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι οι γυναίκες από η φύση τους είναι πιο εξοικειωμένες με τα παιδιά. Είναι όμως έτσι;

Δεν περνάει από το μυαλό σας τι αποκάλυψαν έρευνες για τους μπαμπάδες!

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν κάποιες έρευνες που μελετούσαν τη συμβολή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι μπαμπάδες...

...όσο είναι η σύντροφός τους έγκυος, έχουν συμπτώματα εγκυμοσύνης!
Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο! Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «σύνδρομο Couvade», σύμφωνα με το οποίο σχεδόν όλοι οι μέλλοντες μπαμπάδες βιώνουν τουλάχιστον ένα ή δύο από τα συμπτώματα που έχει η σύντροφός τους!

... μπορούν να καταλάβουν γιατί κλαίει το μωρό!
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι η μαμά δε μπορεί να καταλάβει! Για να μπορεί όμως ένα γονιός να καταλάβει γιατί κλαίει το μωρό του, πρέπει να περνάει τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα μαζί του!

... κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα!
Μία έρευνα που έγινε στην Αμερική αποδεικνύει ότι τα παιδιά που παίρνουν βοήθεια στα μαθήματα από τον μπαμπά τους, παίρνουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και έχουν υψηλότερο IQ.

... κάνουν τις κόρες τους να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να είναι πιο φιλόδοξες!
Ένα κορίτσι όσο είναι μικρό και νιώθει την παρουσία του μπαμπά του στο σπίτι, μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεται την ισότητα των δύο φύλων και εκφράζει περισσότερες φιλοδοξίες και περισσότερα όνειρα για το μέλλον! Επιπλέον, η αυτοπεποίθησή είναι στα ύψη και σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα με διατροφικές διαταραχές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved