Απολογισμός Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Απολογισμός Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Από το 2007 έως και σήμερα, το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει δωρεές ύψους €2.848.300, υποστηρίζοντας 309 δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα.

Απολογισμός Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος!

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή της τεχνολογίας, τόσο στην παροχή αποτελεσματικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όσο και στην εφαρμογή νέων μεθόδων εκμάθησης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ( www.SNF.org), από το 2007 έως και σήμερα, υλοποιεί Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολείων, μέσω του οποίου έχει προχωρήσει σε δωρεές συνολικού ύψους €2.848.300 σε 309 δημόσια σχολεία ανά την Ελλάδα.

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η συμβολή στη δημιουργία των κατάλληλων τεχνολογικών προϋποθέσεων, προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή τους εξέλιξη, αλλά και η ευρύτερη καθιέρωση της χρήσης πολυμέσων ως σύγχρονης και βασικής μεθόδου διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία.

Μέσα από το Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολείων, προσφέρεται τεχνολογικός εξοπλισμός και εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, στα οποία υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικές τεχνολογικές υποδομές. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με βάση την ολοένα αυξανόμενη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας στην εκπαίδευση, εστιάζοντας σε σχολεία με ελλείψεις σε σχετικό εξοπλισμό αλλά και σε μαθητές που δεν ήταν επαρκώς εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολείων εξοπλίστηκαν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακό τεχνολογικό εξοπλισμό και βιβλία, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Από το 2007 έως το 2013, το Πρόγραμμα χωρίστηκε σε 4 φάσεις υλοποίησης. Στην πρώτη φάση υπολοποίησης το 2007, επελέγησαν 28 Δημοτικά σχολεία στους νομούς Πέλλας και Κιλκίς. Για τα έτη 2008 με 2009, το Πρόγραμμα απευθύνθηκε σε 62 ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία των Νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, και κυρίως σε σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών που είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές, με στόχο να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή συνέχιση του εκπαιδευτικού τους έργο.

Επίσης, την ίδια χρονιά διοργανώθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους δασκάλους των σχολείων του προγράμματος, τα οποία επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση μεθόδων για την καλύτερη διαχείριση του εξοπλισμού. Στην τρίτη και τέταρτη φάση υλοποίησής του, το 2012 και 2013, στο Πρόγραμμα εντάχθηκαν αντίστοιχα 117 και 102 επιπλέον σχολεία από όλη τη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, καθώς και ο κατάλογος των συμμετεχόντων σχολείων βρίσκονται αναρτημένα εδώ.

Η ολοκλήρωση της τέταρτης φάσης υλοποίησης σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την ολοκλήρωση του Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων στην αρχική του μορφή. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις όσον αφορά τη χρήση της τεχνολογίας στη μάθηση, οι οποίες τοποθετούν τη χρήση των tablets στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, το Ίδρυμα διερευνά τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση νέου Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων, το οποίο θα εστιάζει στη χρήση των tablets στα σχολεία.

Δεδομένου ότι υφίσταται μία σειρά από ερωτήματα και θέματα που άπτονται της χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε σχολεία και, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο, το Ίδρυμα προσανατολίζεται στην εφαρμογή της εν λόγω πρωτοβουλίας σε πιλοτική βάση, πρώτα, και σε συνεργασία με λίγα σχολεία που θα επιλεγούν από το ίδιο, κατόπιν ενδελεχούς εσωτερικής έρευνας και αξιολόγησης. Εν συνεχεία, και κατόπιν αξιολόγησης της πιλοτικής φάσης του προγράμματος, το Ίδρυμα ενδεχομένως να υποστηρίξει την υλοποίησή του σε πιο ευρεία κλίμακα.

-9-0-

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ( www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και έχουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει διαθέσει συνολικά €1,20 δισεκατομμύρια ($1,57 δισεκατομμύρια), μέσω 2.816 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο.

Το 2012 και το 2013, το Ίδρυμα ανακοίνωσε δύο νέες πρωτοβουλίες – συνολικού ύψους €100.000.000 ($130.000.000) εκατομμυρίων εκάστη, ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία του 2012, η οποία έχει ολοκληρωθεί, αποσκοπούσε στην άμεση ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης, ενώ η πρωτοβουλία του 2013 έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στην δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566 εκατομμύρια/$796 εκατομμύρια) είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης

48.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΔΕΡΜΑ BROWN
11.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΕΚΡΟΥ
23.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Renegades
29.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γέννησα φυσιολογικά το δεύτερο παιδί μου μετά από καισαρική και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό

Γέννησα φυσιολογικά το δεύτερο παιδί μου μετά από καισαρική και δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό

Είμαι η Βασιλική και είμαι 31 ετών.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι τα μωρό σας έχει αρχίσει να... «φορτσάρει»

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι τα μωρό σας έχει αρχίσει να... «φορτσάρει»

Σημάδια που δείχνουν ότι μωράκι σας αναπτύσσεται φυσιολογικά!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τα έξι στάδια ανάπτυξης της γραφής  - Το κλειδί της κατάκτησής τους από το παιδί

Τα έξι στάδια ανάπτυξης της γραφής - Το κλειδί της κατάκτησής τους από το παιδί

Η ικανότητα της γραφής του παιδιού εμφανίζεται ήδη από τους πρώτους μήνες…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Απίστευτο περιστατικό! Μαμά γέννησε έξω από το μαιευτήριο (pics)

Απίστευτο περιστατικό! Μαμά γέννησε έξω από το μαιευτήριο (pics)

Κι όμως, αυτή η γυναίκα γέννησε στο προαύλιο του μαιευτηρίου!
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies