«Πότε θα φύγουν επιτέλους οι ραγάδες;»

Η εγκυμοσύνη είναι η αφετηρία για το μαγικό ταξίδι της μητρότητας και φυσικά το πιο μεγάλο δώρο είναι το πλασματάκι που φέρατε στον κόσμο! Πρέπει όμως να παραδεχτείτε ότι θα προτιμούσατε η εγκυμοσύνη να μην είχε τις αδιαθεσίες, τη διαρκή κούραση, τις τρελαμένες ορμόνες και φυσικά τις ραγάδες!

«Πότε θα φύγουν επιτέλους οι ραγάδες;»

Οι ραγάδες είναι από τα «σημάδια» της εγκυμοσύνης που δε σας ενθουσίασαν! Μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης κάνουν την εμφάνισή τους σε στήθος, γλουτούς και κοιλιά, στο 75% των εγκύων!

Τα αίτια των ραγάδων κρύβονται στον τύπο του δέρματος, στα γονίδια και κυρίως στην απότομη αυξομείωση του βάρους. Τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών ταλαιπωρούν τις ίνες του δέρματος και χωρίς να το καταλάβετε το σώμα σας έχει αποκτήσει αυτά τα κόκκινα σημαδάκια! Τι γίνεται όμως από εδώ και πέρα;

Μετά τον τοκετό, οι ραγάδες σιγά σιγά θα αλλάξουν το χρώμα τους από ροζ-κόκκινο σε άσπρο και θα εξασθενίσουν. Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι αν δημιουργηθούν, δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς. Το σημαντικό επομένως είναι να δράσετε προληπτικά!

Καλό είναι να μην πάρετε πολλά κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό. Δώστε προσοχή στις τροφές που καταναλώνετε, πίνετε πολύ νερό και βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας όσο μπορείτε! Επιπλέον, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές κρέμες ειδικά για τις ραγάδες, τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπισή τους!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα προϊόντα για πριν και μετά την εγκυμοσύνη σας στο otcpharmacy.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved