Πόσο καλά γνωρίζετε το πεπτικό σύστημα;

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το πεπτικό σας σύστημα; Δεν είναι λίγες οι φορές που βασανιζόμαστε από διάφορες συχνές διαταραχές του πεπτικού συστήματος, όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, καούρες και τυμπανισμό, οι οποίες δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε την καθημερινότητά μας.

Πόσο καλά γνωρίζετε το πεπτικό σύστημα;

Δείτε παρακάτω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζετε.

1. Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου είναι περίπου 5 μέτρα.

2. Το λεπτό έντερο έχει σχεδόν διπλάσιο μήκος από το παχύ, αλλά η τροφή παραμένει περισσότερο χρόνο στο παχύ έντερο.

3. Χρειάζεται λιγότερο από μια ώρα, κατά μέσο όρο, μετά από ένα γεύμα μέχρι για να φτάσει το 50% του περιεχόμενου του στομάχου στο έντερο, ενώ χρειάζονται περίπου 2 ώρες πριν το στομάχι αδειάσει εντελώς.

4. Περισσότερο από το 60% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο. Αυτό σημαίνει ότι η υγεία του εντέρου αποτελεί σημαντικό παράγοντα ώστε να παραμείνετε υγιείς.

5. Σε έναν υγιή ενήλικα το έντερο απορροφά περίπου 4,5 λίτρα νερό μέσα σε 24 ώρες.

6. Οι θερμίδες που καίτε για την πέψη της τροφή σας αντιπροσωπεύουν το 5 - 15% της ενέργειάς σας ανά μέρα.

Θα πρέπει πάντα να προσέχετε πολύ τη διατροφή σας. Η ποιότητα και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνετε αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, ώστε να έχετε υγεία και ευεξία. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε διαταραχές στο πεπτικό σας σύστημα, το διατροφικό ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει, ώστε να εντοπίσετε ποιες τροφές και ροφήματα πυροδοτούν τα συμπτώματα. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό ή φαρμακοποιό σας, ώστε να σας συστήσει κάποιο σκεύασμα που θα σέβεται τη φυσική ισορροπία του γαστρεντερικού σας συστήματος.

To site myeupepsia.gr, το οποίο υποστηρίζεται από τη Benegast, την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων για το γαστρεντερικό σύστημα, παρέχει απλές και χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση της πέψης, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των πιο συχνών πεπτικών προβλημάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved