Είναι πιο βρώμικο και από ένα καπάκι τουαλέτας και στοιχηματίζουμε πώς το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας κάθε μέρα!

Αν πιστεύατε ότι η πετσέτα χεριών και το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι τα πιο ανθυγιεινά αντικείμενα στην κουζίνα, κάνατε λάθος.

Είναι πιο βρώμικο και από ένα καπάκι τουαλέτας και στοιχηματίζουμε πώς το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας κάθε μέρα!

Το ξύλο κοπής αλήθεια το σκεφτήκατε ποτέ; Αυτό το μικρό αντικείμενο που βάζουμε επάνω και κόβουμε κάθε λογής φαγητά; Από ψωμί, λαχανικά μέχρι και κρέας; Μάθετε λοιπόν πώς πρόκειται για το πιο βρώμικο αντικείμενο που μπορεί να υπάρχει στην κουζίνα σας.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με νέα έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγιεινής, το ξύλο κοπής «κουβαλάει» 200 τοις εκατό περισσότερο βακτήρια των κοπράνων από το μέσο κάθισμα τουαλέτας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το 40 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων τροφικής δηλητηρίασης, προκαλείται από την κακή υγιεινή στο σπίτι. Σχεδόν τα μισά από τα πιο συχνά αντικείμενα που αγγίζονται στο σπίτι είναι μολυσμένα με τα επιβλαβή βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των E.coli.

2014-12-18 13-26-42

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγιεινής, Δρ Λίζα Άκερλεϊ εξήγησε, «Σε όλες τις έρευνες που έχω κάνει ποτέ γύρω από τα αντικείμενα του σπιτιού, τα ξύλα κοπής πάντα μας δείχνουν άσχημα αποτελέσματα και ο λόγος είναι επειδή οι άνθρωποι δεν τα καθαρίζουν καλά!».

«Οι άνθρωποι δίνουν πολλή προσοχή στην τουαλέτα, χρησιμοποιώντας πολλά απολυμαντικά πιστεύοντας ότι είναι το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού. Αλλά σχεδόν κάθε μελέτη που έχω λάβει μέρος, η κουζίνα κρύβει τα πιο επικίνδυνα βακτήρια», συμπλήρωσε!

2014-12-18 13-25-16

Τέλος ανέφερε ότι το ξύλο κοπής θα πρέπει μετά από κάθε χρήση να μην πλένεται μόνο με σαπούνι αλλά και με απολυμαντικό. «Μάλιστα καλό θα ήταν, κάθε λίγο οι άνθρωποι να περνάνε τα ξύλα κοπής και με τα απολυμαντικά μαντηλάκια που υπάρχουν στο εμπόριο, ώστε να αποφεύγουν με τον κάθε δυνατό τρόπο την μεταφορά βακτηρίων».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved