Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά με ελεύθερη είσοδο, από τη Φοίβη Λέκκα!

Αρχίζουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές και υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορούν να κάνουν και να δουν τα παιδιά αυτές τις ημέρες, όλα εντελώς δωρεάν!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά με ελεύθερη είσοδο, από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το γιορτινό εργαστήριο «Το χριστουγεννιάτικο δώρο» στις 23/12 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

345345345

Τι είναι το δώρο για εσάς; Ποιό είναι το πιο πολύτιμο δώρο στον κόσμο; Τι δώρο θα κάνατε την Παραμονή των Χριστουγέννων στα αγαπημένα σας πρόσωπα;
Τα παιδιά θα ανακαλύψουν την ξεχωριστή σημασία κάθε δώρου μέσα από την ανάγνωση ενός λαϊκού παραμυθιού, με τη συντροφιά ήχων από μουσικά όργανα.
Ακόμα, με εργαλεία τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, θα φτιάξουν μια μικρή κατασκευή από πηλό για να τη δωρίσουν όπου επιθυμούν και θα κάνουν τις ευχές τους για τον καινούργιο χρόνο.

Λ. Συγγρού 387, Παλ. Φάληρο
Ώρα: 17:30
Ηλικίες: Α΄ έως και Δ΄ Δημοτικού
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 9469631 και 632 (Tρίτη έως Παρασκευή: 8.30-20.00, Σάββατο και Δευτέρα: 8.30-15.30).
Σχεδιασμός&Υλοποίηση: Βιβλιοθηκονόμοι και Μουσειοπαιδαγωγοί Ιδρύματος Ευγενίδου.

Θα παραμείνω στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στην εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας» στις 22/12.

02-ROBIN SIP 1 2

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την 25λεπτη αυτή παράσταση, γιορτάζει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο (950 μ2). Ο δημιουργός της κ. Terence Murtagh, που για τις ανάγκες της ταξίδεψε επανειλημμένα ως την Αλάσκα και τη Βόρεια Νορβηγία, προτείνει στο ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους-μικρούς και μεγάλους-, που μαγεύονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις! Μην το χάσετε!

Ώρες προβολών: 18:30, 19:15, 20:00, 20:45
Aπαραίτητα τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Θα συνεχίσω με τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 4/1/15.

35747utujugyik67u8

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες σε μουσεία, πλατείες, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα και πεζοδρόμους, σε όλες τις γειτονιές της πόλης! Γιατί τα Χριστούγεννα έχουν πραγματικό νόημα ως μια γιορτή που ενώνει εθνικότητες, ηλικίες, θρησκεύματα, φύλα, κατοίκους, δημότες αλλά και επισκέπτες. Τα παιδιά θα μπορέσουν να συνδυάσουν το παιχνίδι, τη γνώση ,τη μάθηση και την ψυχαγωγία στους δρόμους της Αθήνας! Υπάρχει πιο όμορφο από αυτό?

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και να διαλέξετε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο:
http://www.cityofathens.gr/node/25525

Τώρα θα σας πάω στην εξαιρετική παράσταση «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η οποία θα παρουσιαστεί στο δήμο Ζωγράφου, 20 και 21/12!

254648567iyuijt768 1

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ' ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα;
Είναι ένα παραμύθι σημερινό και πειραγμένο, που εκτός από νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, έχει αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα και μια πριγκίπισσα που δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και που τελικά κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα. Παραμένει όμως πάντα παραμύθι. Τα παιδιά όλων των ηλικιών θα αγαπήσουν την ανθρωπιά, την ευαισθησία, το χιούμορ, τη μουσική, τις χορογραφίες και την αισθητική του, θα συγκινηθούν και θα διασκεδάσουν. Θα κερδίσει όμως κι εσάς τους μεγάλους!
Ώρα: 17:30
Χώρος: Παλιός κινηματογράφος Αλέκα, Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δήμο Ζωγράφου και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Καλομοίρη, Μυρτώ Πανάγου, Βάσια Χρήστου, Νατάσα Παπανδρέου, Γιώργος Ονησιφόρου, Διονύσης Κλάδης, Δημήτρης Μηλιώτης

Σειρά έχουν οι εορταστικές εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

254648567iyuijt768 2

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραματοποιημένες αφηγήσεις αγαπημένων χριστουγεννιάτικων βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις αλλά και να πάρουν μέρος σε εικαστικά εργαστήρια και θεατρικό παιχνίδι. Διαλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα εκδηλώσεων και δώστε τους τη δυνατότητα να δουν τα βιβλία...αλλιώς!
Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Πολυχώρου Οξυγόνο στη Θεσσαλονίκη:
http://www.oxygono-metaixmio.gr/news_in.php?lg=gr&pg=&read=144

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο info@oxygono-metaixmio.gr.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Πολυχώρου Μεταίχμιο στην Αθήνα:
http://www.metaixmio.gr/kidsnews/53874-christmas_polychoros.aspx?pageindex=1

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr

Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Τώρα θα σας πάω στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 28/12 στο Πεδίο του Άρεως.

234243566y35e67y

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις καλλιτεχνικές δράσεις της σε χώρους απρόσμενους και αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει με μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο πιο ιστορικό άλσος της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένοι Μονωδοί, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ και μικρό μουσικό σύνολο.
Θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε δημοφιλείς αριστουργηματικές άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες των Μότσαρτ, Ροσσίνι, Βέρντι, Πουτσίνι και Μπιζέ, αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ. Η Κάρμεν θα συναντήσει τον Κουρέα της Σεβίλλης, ενώ ο Ριγολέττος θα περιμένει στη γωνία Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων τον Παπαγκένο και την Παπαγκένα από τον Μαγικό Αυλό, την ώρα που ο Αλφρέντο και η Βιολέτα από την Τραβιάτα θα παίρνουν τις θέσεις τους για να ευχηθούν "στην υγειά μας", λίγο πριν την εκπνοή του 2014. Ευκαιρία για μια οικογενειακή βόλτα με λυρική νότα στην καρδιά της Αθήνας!

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ, Λ. Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων
Ώρα έναρξης: 17.00
Μουσική διεύθυνση: Μάτα Κατσούλη
Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ: Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και Νίκος Στεφάνου(τενόρος)

Άφησα για το τέλος το απίθανο εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

345354645y6754y6

Το YoYo είναι ένας νεανικός χαιρετισμός αλλά και αρχαίο ελληνικό και κινέζικο παιχνίδι. Στα αρχαία κινέζικα ΥοΥο σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Το YoYo ξεκίνησε με το σχεδιασμό ενός παγκακιού από ανακυκλωμένο ξυλοπολτό. Ένα παγκάκι πρόσκληση για σύνδεση και επικοινωνία. Εκφράζει τη χαρά της ζωής, μιας ζωής γεμάτης ισορροπία και αρμονία! Με σύνθημα λοιπόν «YoYo Christmas» τα παιδιά όλων των ηλικιών θα γιορτάσουν με δημιουργικότητα και χαρά αυτά τα Χριστούγεννα στέλνοντας ένα γιορτινό μήνυμα αισιοδοξίας. Θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν το δικό τους στολίδι για τα Χριστούγεννα, που θα είναι το δικό τους μήνυμα χαράς.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 21/12, στις 13.30
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργός του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, Creative Director της Red Design Consultants.
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3418 550
www.mcf.gr

Αυτό ήταν για σήμερα! Θα τα πούμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Σας εύχομαι ολόψυχα καλά Χριστούγεννα με όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved