Τι είναι η παλίνδρομη κύηση και τι μπορείτε να κάνετε προληπτικά!

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους λόγω παλίνδρομης κύησης.

Τι είναι η παλίνδρομη κύηση και τι μπορείτε να κάνετε προληπτικά!

Και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά από αυτό ανησυχούν για το αν μπορεί να ξανασυμβεί σε μια εγκυμοσύνη και μάλιστα αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουνπροληπτικά.

Η παλίνδρομη κύηση, για όσες και όσους δεν γνωρίζουν, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, ακόμη και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Δηλαδή σταματάει η ανάπτυξη του εμβρύου ενώ μπορεί να διατηρηθεί η λειτουργία του πλακούντα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Όταν μια εγκυμοσύνη «παλινδρομεί» όμως, δε σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει και κάποιο πρόβλημα.

Για αυτό το λόγο το ζευγάρι δε χρειάζεται να κάνει λεπτομερή έλεγχο μέσα από ακριβές και επίπονες εξετάσεις. Οι περισσότεροι γυναικολόγοι συστήνουν έλεγχο μετά από δύο διαδοχικές αποβολές ή παλινδρομήσεις. Αν ωστόσο μια γυναίκα θέλει να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μειώσει τις πιθανότητες επανάληψης μιας παλίνδρομης αποβολής, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτεί τον μαιευτήρα-γυναικολόγο της.

Όσον αφορά την πρόληψη, μια γυναίκα μπορεί να κάνει έλεγχο για την ύπαρξη μικροβίων στην περιοχή του κόλπου και του τραχήλου, έλεγχο για ανατομικές ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος και άμεση φαρμακευτική υποστήριξη στην επόμενη εγκυμοσύνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved