Ημέρα του Παιδιού: Το σημερινό Doodle της Google, αφιερωμένο στα παιδιά!

Αν ανοίξατε τον υπολογιστή σας και είδατε μπροστά στην οθόνη σας την παραπάνω εικόνα, μάθετε ότι πρόκειται για το doodle της Google, που το αφιερώνει στην Ημέρα των παιδιών.

Ημέρα του Παιδιού: Το σημερινό Doodle της Google, αφιερωμένο στα παιδιά!

Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

2014

Τι είναι όμως τα doodle; Η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry και ο Sergey, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας. Έτσι τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας ξύλινης φιγούρας πίσω από το δεύτερο "o" της λέξης Google και δημιουργήθηκε το πρώτο doodle!

Αν και το πρώτο doodle ήταν σχετικά απλό, αποτέλεσε της γένεση της ιδέας της διακόσμησης του εταιρικού λογότυπου για τον εορτασμό αξιοσημείωτων γεγονότων. Σήμερα, τιμούν μια μεγάλη ποικιλία από εκδηλώσεις και επετείους ανά τον κόσμο!

Δείτε παρακάτω τα doodle που δημιούργησε η Google τα τελευταία χρόνια για την Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών!

4356Y5 T R
2013
5645TYR
567856Y
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved