ΒΙΑΝΕΞ-LILLY: Η ελληνική σημαία κυματίζει στην Κίνα!

Με την ελληνική σημαία δίπλα στην κινεζική, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας LILLY στη Σαγκάη, την πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βανκομυκίνη, που παράχθηκε στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο Γ΄ της ηγέτιδας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ.

ΒΙΑΝΕΞ-LILLY: Η ελληνική σημαία κυματίζει στην Κίνα!

Το γεγονός, που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο, ο πρόεδρος της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, κ. Διονύσης Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος Lilly Europe, Australia & Canada, κ. Andrew Hotchkiss, ο γενικός διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος Lilly Finance, Strategy & Business Development China, κ. Richard Jonathan Parsons και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT.

Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτείας, του κλάδου του φαρμάκου και του ιατρικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Διονύσης Φιλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, με σκοπό την προώθηση της παραγωγής φαρμάκων διεθνών εταιρειών σε ελληνικά εργοστάσια για εξαγωγή σε μεγάλες ξένες αγορές, καθώς και της κλινικής έρευνας στη χώρα μας. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτείας τόνισε ότι «δεν ζητάμε προνόμια, αλλά να αρθούν τα εμπόδια, να τηρούνται οι διατάξεις και οι προθεσμίες» ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση τέτοιων αναπτυξιακιών δρατηριοτήτων, όπως η συνεργασία των LILLY- ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ-ΒΙΑΝΕΞ. Αναφερόμενος επίσης στη συγκεκριμένη συνεργασία, τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο εταιρείες, με συνεργασία δεκαετιών, ενώ με θερμά λόγια μίλησε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ιδρυτή και πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ, καθώς και τους Θανάση Γιαννακόπουλο και Κώστα Γιαννακόπουλο.

Ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τη LILLY και τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, ως Έλληνας και ως εκπρόσωπος της ΒΙΑΝΕΞ, για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει και συνεχίζουν να δείχνουν στην παραγωγική και ποιοτική ικανότητα της εταιρείας.

«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, είχαμε την τιμή να ανακοινώσουμε τη σημαντική συμφωνία της ΒΙΑΝΕΞ με τη LILLY, με αντικείμενο την παραγωγή βανκομυκίνης για την αγορά της Κίνας, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα ένα πρότυπο εξαγωγικό αναπτυξιακό μοντέλο.»

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved