HPV: Λιγότεροι εμβολιασμοί, περισσότερα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου!

Το εμβόλιο που προστατεύει από επικίνδυνα στελέχη του HPV είναι ένα απαραίτητο μέτρο πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

HPV: Λιγότεροι εμβολιασμοί, περισσότερα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου!

Ωστόσο, τα θλιβερά στατιστικά δείχνουν ότι αρκετές γυναίκες επιλέγουν να μην κάνουν το σωτήριο εμβόλιο, με αποτέλεσμα οι δείκτες για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο (AACR), τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου κατά την τελευταία διετία καταγράφονται στις πολιτείες των ΗΠΑ με τους χαμηλότερους δείκτες εμβολιασμών ενάντια στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Ενδεικτικά, η επίπτωση του καρκίνου του τραχήλου στο Αρκάνσας ήταν 10,2 περιστατικά ανά 100.000 γυναίκες και μόλις το 41% των νεαρών γυναικών στην πολιτεία αυτή είχαν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τριών δόσεων για τον HPV. Στη Φλόριντα, ο δείκτης επίπτωσης ήταν 9,4 ανά 100.000 γυναίκες, με το 39% των νεαρών γυναικών να έχουν λάβει το εμβόλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved