Χειμερινή απόδραση στα διάσημα Ζαγοροχώρια!

Τα Ζαγοροχώρια είναι φημισμένα για την ομορφιά τους και αποτελούν κορυφαίο προορισμό για μοναδικές αποδράσεις όλο το χρόνο.

Χειμερινή απόδραση στα διάσημα Ζαγοροχώρια!

Εκεί μπορείτε να οργανώσετε επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, να κάνετε πεζοπορίες μέσα στο δάσος και να συμμετάσχετε σε διάφορα σπορ που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη!

Και τα 46 χωριά που αποτελούν τα Ζαγοροχώρια είναι ξεχωριστά και κρύβουν ομορφιές αλλά αυτά που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι:

• Τα Άνω Πεδινά ένα ζωντανό χωριό, με πολλούς επισκέπτες που το αγαπούν φανατικά και το επισκέπτονται συχνά. Είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη φύση στα καλύτερά της.

• Το Μεγάλο Πάπιγκο είναι το πιο εντυπωσιακό και διάσημο από τα υπόλοιπα μια και ήταν το πρώτο που αναπτύχθηκε τουριστικά.. Οι γυμνοί βράχοι του βουνού, η λεγόμενη Αστράκα ορθώνονται πίσω από τα σπίτια δίνοντας μια επιβλητικότητα στο τοπίο.

• Το Μικρό Πάπιγκο, βρίσκεται μόνο 2 χιλιόμετρα από το Μεγάλο Πάπιγκο και είναι πιο ήσυχο. Είναι ο τελευταίος σταθμός πριν την κορυφή του βουνού, όπου βρίσκεται η φημισμένη Δρακόλιμνη.

• Την Αρίστη που είναι χτισμένη στην πλαγιά και κοιτάζει από αντίκρυ το Πάπιγκο και την Αστράκα. Στο δρόμο προς Πάπιγκο, όλοι σταματάνε στο γεφυράκι, ένα από τα λίγα σημεία που μπορείς να έρθεις σε επαφή με τα νερά του Βοϊδομάτη που θεωρείται το καθαρότερο και ομορφότερο ποτάμι της Ευρώπης. Τα νερά του είναι παγωμένα και η θερμοκρασία του ποταμού, ακόμα και τους ζεστούς μήνες δεν ξεπερνάει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Από τη γέφυρα της Αρίστης μέχρι το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς, η διαδρομή είναι μαγευτική.

• Το μικρό απομονωμένο χωριό Καπέσοβο που είναι γεμάτο πέτρινα μονοπάτια, που όλα καταλήγουν στην πλατεία. Στο καφενεδάκι με τα λίγα τραπέζια γύρω από την παλιά στέρνα του 1848, μπορείτε να κάνετε μια στάση για καφέ και γλυκό.

Ενημερωθείτε και διαβάστε ακόμη περισσότερα στο aboutickets.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved