«Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο»

«Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο»

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της, την ορθή και συνεχή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών, με στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης αλλά και την ενθάρρυνση της δράσης.

«Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο»

Η ΕΕΑΑ δίνει προτεραιότητα στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που υλοποιεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία συμβάλλουν ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία της ανακύκλωσης στη ζωή μας.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:
1. «Ανακύκλωση στα Σχολεία-Αλλάζοντας Συμπεριφορές»
Τα τελευταία 8 χρόνια, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΕΑΑ διεξάγει με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στα Σχολεία-Αλλάζοντας Συμπεριφορές» σε εκατοντάδες Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια ολόκληρης της χώρας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση μικρών Μπλε Κάδων στα σχολεία ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση συσκευασιών, ενώ παράλληλα οργανώνονται και πραγματοποιούνται ειδικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι τώρα συμμετέχουν συνολικά περισσότερα από 1200 σχολεία στο πρόγραμμα, στα οποία έχουν τοποθετηθεί ήδη σχεδόν 1000 Μπλε Κάδοι. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο για το 2014 έχουν προγραμματιστεί και διενεργούνται σταδιακά 1.300 εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν τοποθετηθεί σχεδόν 350 Μπλε Κάδοι, οι οποίοι καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των σχολείων για ορθή ανακύκλωση των συσκευασιών. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν καθημερινά στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

2. «Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον μπλε κάδο»
Η ΕΕΑΑ, σε συνέχεια της επιτυχίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εγκαινιάζει το νέο Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Ανακάλυψε κι εσύ πώς να ανακυκλώνεις σωστά στον Μπλε Κάδο», εγκεκριμένο επίσης από το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 5 διδακτικές ενότητες όπου, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, ο Μπλε Κάδος μετατρέπεται σε ήρωα – πρεσβευτή της ανακύκλωσης και αποκαλύπτει στα παιδιά τα μυστικά για την ανακύκλωση και τα οφέλη της.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την παρουσίαση της ανακύκλωσης σε παιδιά του Δημοτικού με βιωματικό τρόπο, με χρήση εκπαιδευτικών τεχνικών όπως παιχνίδια, ασκήσεις, δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια ρόλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα παρέχει αναλυτικό ενημερωτικό έντυπο υλικό με συγκεκριμένες οδηγίες προς το δάσκαλο και στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας (περίπου 5.000 σχολικές μονάδες). Το ενημερωτικό υλικό του προγράμματος αποτελείται από ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει ό,τι χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος, όπως χρονοδιάγραμμα και πλάνο μαθημάτων ανακύκλωσης συσκευασιών, αναλυτικό οδηγό μαθημάτων με βοηθήματα, ενημερωτικό έντυπο για την ανακύκλωση συσκευασιών, αφίσα και εκπαιδευτικό βίντεο.

Ακολουθώντας νέες τεχνολογίες που δρουν επικουρικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ΕΕΑΑ πρωτοπορεί διαμορφώνοντας ένα ειδικά σχεδιασμένο ιστοχώρο ( www.mplekas.com ). Από εκεί ο εκπαιδευτικός μπορεί να αντλήσει υλικό και επιπρόσθετες πληροφορίες, αλλά και να παραπέμψει τους μαθητές που επιθυμούν να κατεβάσουν κάποιο από τα ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια για περαιτέρω ενασχόληση στο σπίτι τους, προκειμένου να προσεγγίσουν με πιο δημιουργικό τρόπο τη διαδικασία αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων υλικών

Το νέο πρόγραμμα της ΕΕΑΑ έχει ως βασικό στόχο την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών μέσω της αλληλεπίδρασής τους με τον εκπαιδευτικό, με σκοπό την ενημέρωση για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, την ανάδειξή της ως την πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας, καθώς και την επισήμανση ορθών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Λόγω του έντονα διαδραστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα του προγράμματος, η ανταπόκριση των μαθητών στο νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της ΕΕΑΑ είναι ιδιαίτερα υψηλή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τη βάσιμη πεποίθηση ότι οι μαθητές της χώρας, με τη σωστή ενημέρωση, έχουν τις προϋποθέσεις να συγκροτήσουν μια περιβαλλοντικά ευσυνείδητη γενιά.

Λίγα λόγια για την ΕΕΑΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης- Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ιδρύθηκε από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν συσκευασίες και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.730 μέλη. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΕΑΑ συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά 35%.

Η ΕΕΑΑ λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή πρακτική οργανώνει το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης για τα απόβλητα συσκευασίας (ΣΣΕΔ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ) σύμφωνα με το Ν. 2939/01, ο οποίος υποχρεώνει τις επιχειρήσεις που διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση των συσκευασιών τους.

Μετά την επιτυχημένη Α' εξαετή περίοδο λειτουργίας του (2003-2009) με την υπ' αριθμόν 118019/18-3-09 υπουργική απόφαση ανανεώθηκε η έγκριση λειτουργίας του Συστήματος και για την Β΄ εξαετία, δηλαδή την περίοδο 2009-2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΑΑ μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.herrco.gr

 

48.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΔΕΡΜΑ BROWN
11.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΕΚΡΟΥ
23.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Renegades
29.70 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Μπουφάν Mini Raxevsky
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Η  γιαγιά βοηθά αλλά συχνά επεμβαίνει στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού - Τι να κάνω;

Η γιαγιά βοηθά αλλά συχνά επεμβαίνει στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού - Τι να κάνω;

Επεμβαίνει η γιαγιά στην ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση του παιδιού σας; Τι πρέπει…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πονοκέφαλοι στην εγκυμοσύνη -Ένα ρόφημα «θαυματουργό» (vid)

Πονοκέφαλοι στην εγκυμοσύνη -Ένα ρόφημα «θαυματουργό» (vid)

Μια από τις πιο μεγάλες και συχνές «ταλαιπωρίες» κατά τη διάρκεια της…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οχτώ εύκολες κατασκευές από χαρτί - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν (vid)

Οχτώ εύκολες κατασκευές από χαρτί - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν (vid)

Εντυπωσιακές χάρτινες κατασκευές για παιδιά.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μοναδικές φωτογραφίες παιδιών με ζώα του δάσους (pics)

Μοναδικές φωτογραφίες παιδιών με ζώα του δάσους (pics)

Η Elena Milenina είναι μια φωτογράφος παιδιών και οικογενειών από τη Μόσχα.
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies