Ο 32ος Μαραθώνιος, ο Αυθεντικός σε νούμερα! Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την Κυριακή.

Ένας αγώνας χωρίς προηγούμενο, θα είναι ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός. Η επιτυχία που γνωρίζει και η απήχηση του στον κόσμο, έχει ως αποτέλεσμα τα μεγέθη του αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, να εντυπωσιάζουν και μην έχουν σύγκριση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο 32ος Μαραθώνιος, ο Αυθεντικός σε νούμερα! Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την Κυριακή.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους 2.200 εθελοντές, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εργαστούν περισσότεροι από 500 ένστολοι αστυνομικοί. Μαζί τους θα είναι 150 άτομα από το ΕΚΑΒ, έτοιμα να βοηθήσουν σε κάθε απρόοπτο που έχει σχέση με την υγεία των δρομέων, των παιδιών που θα συμμετέχουν και των θεατών.

Οι 35.000 δρομείς που θα πάρουν μέρος θα έχουν στην διάθεση τους 270.000 μπουκαλάκια νερό, 47.000 ισοτονικά ποτά και άλλους τόσους χυμούς, ενώ για την απαιτούμενη ενέργεια θα έχουν 26.000 ενεργειακές μπάρες, αλλά και 50.000 μπανάνες!

Δυστυχώς όμως όσοι δεν δηλώσατε συμμετοχή εγκαίρως δεν μπορείτε να τρέξετε σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Οι θέσεις για τα 5χλμ έκλεισαν όλες μέσα στο Μάιο, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ενώ για τα 10χλμ συμπληρώθηκαν όλες στα μέσα Ιουλίου.

Εκτός από τους ενήλικες όμως, υπάρχει και μεγάλη συμμετοχή από παιδιά. 5.000 έχουν δηλώσει συμμετοχή και τα 200 από αυτά θα συμμετέχουν στα 1.200μ Special Olympics.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΣΕΓΑΣ κος. Μπάμπης Ζανιάς, καλεί όλους εσάς να κατεβείτε στους δρόμους με τα παιδιά σας, χωρίς αυτοκίνητα, για να χειροκροτήσετε τους αθλητές και για να γιορτάσετε μαζί τους, γιατί ο φετινός Μαραθώνιος θα είναι μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved