HPV: Ένα μανιτάρι κρατά το μυστικό για την καταπολέμηση του ιού

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και προσβάλλει την επιδερμίδα και τα μεμβρανώδη τοιχώματα διαφόρων σημείων του σώματος, όπως το στόμα, ο λαιμός και η γυναικεία μήτρα.

HPV: Ένα μανιτάρι κρατά το μυστικό για την καταπολέμηση του ιού

Τεράστιο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού προσβάλλεται από τον ιό, ορισμένα στελέχη του οποίου μπορεί στο μέλλον να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο HPV ευθύνεται επίσης για κρούσματα καρκίνου στο φάρυγγα, τον πρωκτό και το πέος.

Αμερικανοί ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας ανακάλυψαν πως ένα φυσικό συστατικό, το οποίο βρίσκεται σε συγκεκριμένο είδος μανιταριών που καλλιεργούνται κυρίως στην Ιαπωνία και την Ασία γενικότερα, μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την εξόντωση του ιού.

Πρόκειται για τα μανιτάρια Σιτάκε (Shiitake – επίσημη ονομασία Lentinula Edodes), τα οποία περιέχουν μια μοναδική χημική ουσία (active hexose correlated compound – AHCC), η οποία αποτελεί μείγμα αμινοξέων, πολυσακχαριτών και μεταλλικών στοιχείων.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ή συμπλήρωμα για την εξάλειψη του HPV, ο οποίος ευθύνεται σε ποσοστό 99% για τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, 10 γυναίκες που είχαν προσβληθεί από τον HPV έλαβαν το εκχύλισμα του μανιταριού για έξι μήνες (δόση μία φορά την ημέρα). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου, πέντε από τις γυναίκες έλαβαν αρνητική διάγνωση στις επακόλουθες εξετάσεις για τον HPV. Σε τρεις από αυτές η εξάλειψη του ιού επιβεβαιώθηκε μετά από τη διακοπή της θεραπείας και δύο ακόμη συνεχίζουν τη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved