10 προτάσεις θετικής συμβίωσης όταν ο γάμος σας κινδυνεύει!

Επηρεάζει η κρίση την αύξηση των διαζυγίων; Γιατί στην επαρχία επιβιώνουν πιο εύκολα οι γάμοι; Είναι η διατήρηση του γάμου αυτοσκοπός; Η Σοφία Χατζηδημητρίου, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, δίνει απαντήσεις και προσφέρει δέκα συμβουλές σε ζευγάρια που θέλουν να σώσουν τον γάμο τους!

10 προτάσεις θετικής συμβίωσης όταν ο γάμος σας κινδυνεύει!

1. Να αφουγκραστούν αμφότεροι το προσωπικό τους κάλεσμα, τι, δηλαδή, έχουν να επιλύσουν σαν προσωπικό ταξίδι μέσα από τις δυσκολίες που τους έχουν παρουσιαστεί.

2. Να αναλογιστούν σε βάθος μήπως αυτά που δεν αντέχουν ο ένας στον άλλο λένε περισσότερα για τον ίδιο παρά για τον άλλο.

3. Να ζητήσουν έγκαιρα βοήθεια μέσω ψυχοθεραπείας, ατομικής ή ζεύγους, που θα βοηθήσει να δουν και οι δύο τα τυφλά τους σημεία.

4. Να προσεγγίζουν το σύντροφό τους με την ίδια αγάπη και κατανόηση που έχουν ανάγκη οι ίδιοι, ασχέτως αν τελικά θα παραμείνουν ερωτικοί σύντροφοι.

5. Αν είναι γονείς, να προστατεύσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους ακριβώς όπως θα ήθελαν και εκείνοι να παραμείνουν προστατευμένοι και φροντισμένοι σε μια αντίστοιχη κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved