Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιφνίδιο εξάνθημα!

Την πρώτη φορά που το αγοράκι μου αντιμετώπισε το αιφνίδιο εξάνθημα έπαθα πανικό και έτρεξα στο γιατρό. Η απειρία της νέας μανούλας λειτούργησε αρνητικά και αντί να συμβουλευτώ από το τηλέφωνο την παιδίατρο ή έστω κάποια πιο έμπειρη μαμά δημιούργησα οικογενειακό χάος και τρόμαξα το παιδί μου χωρίς λόγο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιφνίδιο εξάνθημα!

Το αιφνίδιο εξάνθημα είναι μια ίωση του ανώτερου αναπντευστικού που το παιδί κολλάει συνήθως από κάποιον ενήλικα. Μια συνηθισμένη ίωση, δηλαδή, που προκαλεί υψηλό πυρετό -πάνω από 39,5- και καταρροή, πονόλαιμο ή βήχα. Ο πυρετός κρατάει 3 με 4 μέρες και υποχωρεί χωρίς να παρατηρηθεί κάποιο ανησυχτικό σύμπτωμα. 12 με 24 ώρες από το τελείωμα του πυρετού το παιδί εμφανίζει ξαφνικά μικρές κόκκινες κηλίδες στο σώμα πουσυνήθως επεκτείνονται στο πρόσωπο. Οι κηλίδες δεν έμφανίζουν φυσαλίδες και το παιδί δεν έχει κάποια ενόχληση.

Όσο ακριβώς εμφανίζεται το εξάνθημα, έτσι υποχωρεί. Από το πάνω του σώματος προς τα κάτω, οι κηλίδες εξαφανίζονται και το παιδί μας παραμένει απύρετο και ευδιάθετο. Αν αυτό δεν συμβεί μέσα σε διάστημα 3 ημερών καλύτερα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο, όπως και αν το παίδι εμφανίσει συνδυαστικά κάποιο άλλο σύμπτωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved