Πώς θα γίνετε η «αγαπημένη» νύφη της πεθεράς σας!

Πολλές από εσάς εκεί έξω τα πάτε καλά με την πεθερά σας ή την μέλλουσα πεθερά σας ή τουλάχιστον προσπαθείτε. Πάντα να θυμάστε πως η «μανούλα» θα βλέπει τον σύζυγό σας, σαν το μικρό της αγοράκι που μόλις χθες περπάτησε! Υπάρχουν κάποια πράγματα λοιπόν που μπορείτε να κάνετε. Δείτε το σαν μια λίστα από τα «τι πρέπει και τι όχι» στην σχέση σας με την πεθερούλα! Τις παρακάτω συμβουλές τις αντλήσαμε από ένα γράμμα μιας πεθεράς ως προς μια νύφη.

Πώς θα γίνετε η «αγαπημένη» νύφη της πεθεράς σας!

1. Μην πείτε ποτέ, «Είστε ευπρόσδεκτη κάθε φορά στο σπίτι μας» αν δεν το εννοείτε. Μπορεί κάποια στιγμή να της πείτε «Μην ανακατεύεσαι στα οικογενειακά μου και να κοιτάς την δουλειά σου»! Τότε θα εσείς πάλι θα είστε άδικη καθώς εσείς και μόνο εσείς θα έχετε δώσει αυτό το δικαίωμα!

2. Να απαντάτε στο τηλέφωνο ακόμη και αν δεν θέλετε. Να θυμάστε έχετε παντρευτεί τον γιο της και έχετε γεννήσει τα εγγόνια της. Αυτό και μόνο αρκεί ώστε να τηλεφωνεί για να δει πως είναι η οικογένεια.

3. Να είστε ευγενική μαζί της και να της επιτρέπετε να πηγαίνει βόλτα τα εγγόνια της. Μην φοβάστε. Να έχετε εμπιστοσύνη στην γυναίκα που γέννησε και μεγάλωσε άξια τον άνδρα σας.

4. Μην γκρινιάζετε ποτέ πίσω από την πλάτη της. Και ειδικά στον άνδρα σας. Μην ξεχνάτε είναι η μανούλα του. Δεν θα θέλατε να κάνει και για εσάς το ίδιο η μέλλουσα νύφη σας.

5. Πλύνετε τα πιάτα της αν φάτε στο σπίτι της. Μπορεί να σας αρνηθεί αλλά κατά βάθος θέλει να το κάνετε. Μην της δώσετε αφορμή να πει την άλλη μέρα «την ανεπρόκοπη ούτε ένα πιάτο δεν μάζεψε»!

6. Αν δεν ξέρετε το γούστο της στα ρούχα και την διακόσμηση μην της πάρετε δώρο κάτι για το σπίτι ή ένα ρούχο. Σίγουρα κάτι θα βρει να σχολιάσει. Προτιμήστε τις δωροεπιταγές που μπορεί να τις κάνει ότι θέλει.

7. Μην της ζητήσετε ποτέ δανεικά και μην της πείτε ποτέ ότι το δώρο που αγόρασε στα εγγόνια της δεν σας αρέσει. Αν πάλι αλλάξετε κάτι που σας έφερε και δεν σας άρεσε, μην πείτε ψέματα αλλά κρύψτε την αλήθεια. Πείτε «Το αλλάξα γιατί δεν ήταν στο νούμερό του παιδιού και δεν βρήκα το ίδιο».

8. Στηρίξτε την σε μια δύσκολη στιγμή.

Να θυμάστε πάντα πως ότι κάνει το κάνει για να είναι ευτυχισμένο το παιδί της και τα παιδιά του παιδιού της.
Πριν την κρίνετε πάντα να σκέφτεστε τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στη θέση της και συμπεριφερθείτε της όπως θα θέλατε εσείς αύριο μεθαύριο να σας φέρονται οι δικές σας νύφες ή γαμπροί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved