Τι κάνουμε όταν το παιδί μας χάνει ξαφνικά την όρεξή του για φαγητό;

Η όρεξη του παιδιού μπορεί να παρουσιάσει διάφορες διακυμάνσεις και στάδια κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του. Κάποιες φορές να τα τρώει όλα, μετά από λίγο καιρό να σταματάει και να ζητάει επιλεκτικά κάποια φαγητά και άλλες φορές να μην τρώει τίποτε. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστο.

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας χάνει ξαφνικά την όρεξή του για φαγητό;

Να θυμόσαστε ότι μετά από τα 3 χρόνια, η όρεξη μπορεί να μειωθεί γιατί επιβραδύνετε ο ρυθμός ανάπτυξης. Επίσης, μετά τα τρία το παιδί δεν είναι τόσο ανοιχτό στο να δοκιμάσει νέες γεύσεις όσο ήταν μικρότερο.

Τι μπορεί να βοηθήσει: Ποτέ μα ποτέ μην το πιέζετε αν δεν θέλει να φάει όλο του το φαγητό.
Αν εκδηλώσει άρνηση για κάποιο φαγητό που μπορεί να έτρωγε (π.χ. γάλα, φακές, σπανακόρυζο κ.α) δοκιμάστε να τα αφαιρέσετε από το διαιτολόγιο του για λίγο διάστημα και να τα εμφανίσετε πάλι μετά από λίγες εβδομάδες. Αν το παιδί επιμείνει στην άρνησή του, θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικές τροφές που θα δώσουν τις ίδιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στο παιδί σας (για παράδειγμα αντικαταστήστε το γάλα με γιαούρτι ή τυρί).

Πότε θα ανησυχήσουμε: Όταν η απώλεια όρεξης συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ασθένεια. Π.χ πυρετός, βήχας, καταρροή , συχνοουρία, ή όταν ο παιδίατρος κρίνει ότι η ανάπτυξη του παιδιού δεν είναι φυσιολογική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved