Επτά μικρά μυστικά που δεν ξέραμε για τον Ντίσνεϊ και τις ταινίες του!

Ο μαγικός κόσμος της Ντίσνεϊ έχει πάντα στόχο να μας ταξιδεύει! Οι ταινίες, οι ήρωες, το όνειρο! Και αν σκεφτούμε πως όλα αυτά ξεκίνησαν σύμφωνα με τον ίδιο τον Ντίσνεϊ, από ένα... ποντίκι, τότε η εξέλιξη ήταν πραγματικά απίστευτη!

Επτά μικρά μυστικά που δεν ξέραμε για τον Ντίσνεϊ και τις ταινίες του!

Υπάρχουν όμως μερικά μικρά μυστικά που δεν είναι και τόσο γνωστά! τόσο την Ντίσνεϊ όσο και για τον ίδιο τον δημιουργό της, Γουόλτ.

Ποια είναι αυτά;

- Το αγαπημένο σε όλους ρομποτάκι Wall-E, πήρε το όνομά του από τον δημιουργό Walt Elias Disney που δεν ζει πια.

- Πολλά γνωστά καρτούν της Ντίσνεϊ, όπως ο Πινόκιο, ο Μπάμπι, το βιβλίο της ζούγκλας, έχουν κεντρικούς ήρωες που δεν ζουν οι μητέρες τους. Πολλοί λένε πως αυτό έγινε επειδή ο Γουόλτ έχασε την μαμά του το 1938. Ακριβώς μετά την μεγάλη επιτυχία της Χιονάτης, ο Γουόλτ αγόρασε στους γονείς του ένα σπίτι. Δυστυχώς, ένα τραγικό λάθος έγινε στην θέρμανση και η Φλόρα Ντίσνεϊ εισέπνευσε ένα θανατηφόρο αέριο που την οδήγησε στον θάνατο.
-Σίμπα στα Σουαχίλι σημαίνει λιοντάρι ενώ Μπαλού (Baloo) στα Χίντι, σημαίνει αρκούδα.
-Για την ταινία Lion King (Ο βασιλιάς των λιονταριών), χρησιμοποιήθηκαν βρηχυθμοί τιγρών για τους ρόλους των λιονταριών καθώς των λιονταριών δεν ήταν δυνατοί.
-Ο πρίγκιπας της Σταχτοπούτας δεν έχει κάποιο όνομα στην ταινία!
-Ο Γουέιν Αντονι Ολγουαϊν, που ήταν η φωνή του Μίκι Μάους για 32 χρόνια, παντρεύτηκε την Ρούσι Τέιλορ, δηλαδή την φωνή της Μίνι Μάους το 1991. Οι δυο τους έζησαν ευτυχισμένοι μέχρι τον θάνατο του Γουέιν το 2009.
-Αν στείλετε την πρόσκληση γάμου σας στον Μίκι και στην Μίνι Μάους, θα λάβετε μια φωτογραφία-αυτόγραφο και ένα ταμπελάκι που γράφει Just Married (Νιόπαντροι).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved