Φτιάχνουμε μέσα σε 10 λεπτά το πιο οικονομικό απορρυπαντικού πλυντηρίου!

Τα έξοδα είναι πολλά για κάθε οικογένεια και η γυναίκα είναι αυτή που κάνει όσο οικονομία μπορεί προκειμένου να συντηρήσει το σπίτι.

Φτιάχνουμε μέσα σε 10 λεπτά το πιο οικονομικό απορρυπαντικού πλυντηρίου!

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σήμερα το δικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίου το οποίο βγάζει τους λεκέδες εξίσου καλά με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Θα χρειαστείτε 130 γρ σαπούνι τριμμένο (τηγανοσάπουνο, πράσινο, άσπρο, μασσαλίας), 130 γρ βόρακα κι 130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού).

Σε κατσαρόλα με 1 κιλό βρασμένο νερό ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι κι ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λειώσει καλά. Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε.

Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια (δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή).

Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο. Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζετε σε ένα 4λιτρο δοχείο από απιονισμένο νερό. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας.

Πηγή: fysikaproionta.blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved