Τι τύπος μαμάς θα γίνετε; Κάντε το τεστ και βρείτε το!

Πολλές γυναίκες πριν αποφασίσουν να κάνουν παιδί, αναρωτιούνται πώς θα γίνουν ως μητέρες.

Τι τύπος μαμάς θα γίνετε; Κάντε το τεστ και βρείτε το!

Θα είναι υπερπροστατευτικές, θα είναι πιο χαλαρές ή πιεστικές; Τις περισσότερες φορές αυτό εξαρτάται από το πώς έχουν τις έχουν μεγαλώσει οι μητέρες τους!

Εμείς σας έχουμε κάτι πιο εύκολο και γρήγορο, για να δείτε τι τύπος μητέρας θα γίνετε! Απαντήστε μέσα σε λίγα λεπτά τις ερωτήσεις του παρακάτω τεστ και η απάντηση θα σας λύσει την απορία!

1. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «μωρό»;
Α) Κλάμα
Β) Δύσκολο
Γ) Χαριτωμένο
Δ) Δεν θα πάω

2. κάθε πότε μιλάτε με τους γονείς σας;
Α)Μια φορά τη μέρα
Β) Μια φορά την εβδομάδα
Γ) Πέντε φορές τη μέρα
Δ) Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο

3. Ποια θεωρείτε την ιδανική ηλικία για γάμο;
Α) Τα 26
Β) Τα 30
Γ) Τα 22
Δ) Ποτέ

4. Πόσα παιδιά θέλετε να αποκτήσετε;
Α) Ένα και καλό
Β) 2 για να έχουν παρέα
Γ) όσα περισσότερα μπορώ
Δ) Αν θα κάνω κάποιο

5. Ποια είναι για εσάς η καλύτερη μέθοδος διαπαιδαγώγησης;
Α) Η προειδοποίηση;
Β) Η νταντά θα λύσει το πρόβλημα;
Γ) Να τους κόψεις τα γλυκά;
Δ) Το ξύλο;

6. Έχετε αλλάξει ποτέ πάνα. Κι αν ναι πόσες φορές ;
Α) Λιγότερες από 5
Β) Γύρω στις 10
Γ) Πάνω από 20
Δ) Καμία

7. Πώς θα ονομάζατε το παιδί σας:
Α) Σαν κι εσένα
Β) Αγάπη
Γ) Όπως σου πει ο άντρας σου
Δ) Τσε

8. Ποιό είναι το σημαντικότερο μάθημα που θα διδάξεις στα παιδιά σου;
Α) Να είναι ο εαυτός τους ό,τι κι αν συμβεί
Β) Θα είσαι πάντα κοντά τους ό,τι κι αν συμβεί.
Γ) Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή.
Δ) Ο καθένας πρέπει να κοιτάει την πάρτη του.

Περισσότερα Α = Κουλ και τρελάρα
Έχετε μεγαλώσει σε μια κουλ οικογένεια που σας άφησε από νωρίς να χειραφετηθείτε. Το ίδιο ακριβώς θέλετε να κάνετε τώρα εσείς στα δικά σας παιδιά. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Οι γνώσεις που έχετε για τα παιδιά είναι περιορισμένες. Έτσι, κινδυνεύετε να βρεθείτε με ένα παιδί στην αγκαλιά, τη χειρότερη στιγμή της ζωής σας, κάτι βέβαια που δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού την έχετε μέσα σας την αγάπη για την περιπέτεια. Αυτό που φαντάζεστε για τον εαυτό σας είναι ότι θα γίνετε μία άνετη μαμά και τα παιδιά σας θα εκδηλώνουν το θαυμασμό τους στο πρόσωπό σας!

Περισσότερα Β = Κλασσική χαζομαμά
Ακόμα δεν σας έχει βγει το μητρικό ένστικτο, αλλά το να κάνετε παιδιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδίου της μελλοντικής σας ζωής. Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε τα παιδιά, δείχνει ότι στο μέλλον θα γίνετε μια πραγματική χαζομαμά. Τα παιδιά σας είναι πολύ πιθανό να σας «καβαλάνε» με την πρώτη ευκαιρία και εσείς να ενδίδετε στο κάθε τους πείσμα. Προσέξτε όμως μην τα κακομάθετε τόσο που δεν θα σας ακούνε με τίποτα!

Περισσότερα Γ = Πιεστική και υπερπροστατευτική
Η αγαπημένη σας ταινία είναι σίγουρα «Η οικογένεια Χωραφά» ενώ όνειρό σας είναι να παντρευτείτε σε μικρή ηλικία για να προλάβετε να κάνετε όσα περισσότερα παιδιά μπορείτε. Όμως τα παιδιά δεν είναι διακοσμητικά ούτε τσάντες για να τα προσθέσετε στην συλλογή σας. Κινδυνεύετε να γίνετε μια μητέρα που κακομαθαίνει τα παιδιά της και πολλές φορές θα κοντεύετε να τα πνίξετε από την υπερβολική αγάπη! Η μητρότητα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός αλλά μια διαδικασία που θα σας γεμίσει εμπειρίες.

Περισσότερα Δ = Παγοκολώνα
Η αλήθεια είναι ότι το μητρικό ένστικτο δεν είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένο στην περίπτωσή σας. Βλέπετε τα παιδιά σαν τροχοπέδη για να ζήσετε τη ζωή σας όπως τη θέλετε. Είναι πολύ πιθανό να γίνετε μια μάνα σκέτη παγοκολώνα! Αν αδιαφορήσετε για τα παιδιά σας, στην περίπτωση βέβαια που κάνετε, θα βρεθείτε μόνες τελικά και στο περιθώριο. Προσπαθήστε να μιλήσετε με γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε τη μητρότητα με άλλο μάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved