Mommy Makeover! Aνανέωση δίχως επεμβάσεις!

Η μητρότητα, προσφέρει στην γυναίκα μοναδικά συναισθήματα, νιώθει την ολοκλήρωση μέσα από το θαύμα της δημιουργίας μιας καινούργιας ζωής και την προδιαθέτει για την προσφορά περίσσειας ψυχικού σθένους και συναισθημάτων.

Mommy Makeover! Aνανέωση δίχως επεμβάσεις!

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στην ζωή της κάθε μητέρας μπορεί να είναι καταλυτικές τόσο στην καθημερινότητά της, όσο και στο ίδιο της το σώμα.

Κατά τη διάρκεια της κύησης, το σώμα υφίσταται σταδιακά αλλαγές, οι οποίες δοκιμάζουν τις αντοχές του και τελικά καταλείπουν ατέλειες και ψεγάδια, που κάνουν την νέα μητέρα να νιώθει, τουλάχιστον, άβολα.

Τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά της , ο θηλασμός, οι ελάχιστες ώρες ύπνου και οι αυξημένες ευθύνες της απέναντι στο μικρό «αγγελούδι» της, συχνά επιτείνουν τις αλλαγές που πραγματοποιούνται συνολικά στο σώμα.

Οι κύριες διαδικασίες και ανεπιθύμητες καταστάσεις αφορούν κυρίως

• στην χαλάρωση των μυών και του δέρματος και την εμφάνιση των ανεπιθύμητων ραγάδων, συχνότερα στην κοιλιά και στο στήθος.
• στην συσσώρευση τοπικού λίπους σε περιοχές που ποτέ δεν υπήρχε πριν την κύηση.
• στο μέλασμα του προσώπου, ή κοινώς τις πανάδες που παρατηρούνται ανεξάρτητα από την έκθεση στον ήλιο.
• στην εμφάνιση ή την επιδείνωση προϋπαρχουσων ευρυαγγειών κυρίως στα κάτω άκρα και ενίοτε στο πρόσωπο.
• στην κυτταρίτιδα, αναμφισβήτητα μια από τις πλέον ενοχλητικές καταστάσεις τόσο στην κύηση όσο και στην λοχεία.

Σε όλα τα παραπάνω, η ελλιπής ενυδάτωση και περιποίηση και τα σημάδια της κούρασης κατά τη διάρκεια της λοχείας, γίνονται εμφανή στην επιδερμίδα του προσώπου.

Η σύγχρονη μητέρα, συχνά νιώθει απογοήτευση αντικρίζοντας τις ατέλειες του σώματός της. Επιθυμεί την δυνατή ταχύτερη επαναφορά του στην προηγούμενη εικόνα του παράλληλα με την φυσική διαδικασία. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας να θέλει η νέα γυναίκα ακόμη να δείχνει όμορφη και να νιώθει υπέροχα για τον εαυτό της, από τη στιγμή που γίνεται μητέρα. Είναι άμεση ψυχική της και κοινωνική ανάγκη βοηθώντας την άμεσα στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησή της.

Άμεση βοήθεια προσφέρει ο συνδυασμός κοσμητικών ιατρικών παρεμβάσεων, γνωστών και ως mommy makeover.

Πρόκειται για συνδυασμό εξατομικευμένων θεραπειών που μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε εφάπαξ, όπως είναι οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ή με μια σειρά από θεραπείες που πραγματοποιούνται σταδιακά και μπορεί να είναι μη επεμβατικές.

Όλο και περισσότερο αυξάνεται η επιθυμία, λοιπόν για την εφαρμογή αυτών των μη επεμβατικών θεραπειών, με τη δράση της υψηλής τεχνολογίας.

Fractional Laser για την αντιμετώπιση των ραγάδων - μελάσματος

Πρόκειται για μια πρωτοπόρο τεχνολογία και ποιο εκλεπτυσμένη θεραπεία για την συνολική ανάπλαση και αναδόμηση του δέρματος.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο ότι έχει την ικανότητα να εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφη την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς πολλαπλές μικροσκοπικές δέσμες laser αγγίζουν αντίστοιχες μικρές επιφάνειες του δέρματος, κλάσματα όπως λέγονται και διεισδύουν στο βαθύτερο στρώμα του χορίου. Εκεί στοχεύουν στα αλλοιωμένα κύτταρα, τα οποία καταστρέφουν κινητοποιώντας έτσι τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή καινούργιου κολλαγόνου και ελαστίνης, με τον πλέον φυσικό τρόπο, και η αναπλήρωση του κατεστραμμένου ιστού, με καινούργιο και απόλυτα υγιή τρόπο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η μεγάλη ακρίβεια και ομοιομορφία της εφαρμογής, καθώς διαθέτει την αποκλειστική τεχνολογία, με την οποία κάθε μικροδέσμη laser εκπέμπεται από πολλαπλές ξεχωριστές οπτικές ίνες. Πρακτικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυτα ελεγχόμενη δράση στην επιδερμίδα, αφού μετά την θεραπεία δεν είναι εμφανείς οι συνήθεις σε άλλες περιπτώσεις –«κουκίδες» πάνω στο δέρμα. Η ακρίβεια προσδίδει και την μέγιστη ασφάλεια καθιστώντας την θεραπεία την καταλληλότερη για απαιτητικές περιοχές του σώματος, όπως το στήθος.

Ιδιαίτερη είναι η αποτελεσματικότητά στις πιο πρόσφατες ραγάδες, οι οποίες εμφανίζονται συνήθως τις τελευταίες εβδομάδες κύησης. Επομένως η άμεση έναρξη των θεραπειών, από τον πρώτο μάλιστα μήνα μετά τον τοκετό, εξασφαλίζει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Παρόμοια είναι και η δράση στο μέλασμα, αφού η στοχευμένη δράση του Laser, προκαλεί σταδιακή διάσπαση των συσσωρεύσεων μελανινοκυττάρων και την βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας. Επικουρικά, η όλη διαδικασία ενισχύεται από την χρήση ειδικών, δερματολογικά συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.

Ανάλογα με το πρόβλημα και τις ιδιαιτερότητες κάθε δέρματος, μπορεί να απαιτηθούν 3-7 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδων, ενώ ήδη από την πρώτη συνεδρία φαίνονται τα ευεργετικά αποτελέσματα, και η βελτίωση θα είναι όλο και πιο εμφανής στους επόμενους μήνες.

Μεσοθεραπεία για βαθιά ενυδατωμένο και ξεκούραστο πρόσωπο

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική, με την οποία εγχύονται κατευθείαν μέσα στο δέρμα ουσίες που είναι απαραίτητες, προκειμένου να ανακτήσει την βαθιά ενυδάτωσή του και να διατηρηθεί ελαστικό, σφριγηλό και υγιές.

Η επιδερμίδα εμπλουτίζεται με ένα cocktail που αποτελείται από βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς και αυξητικούς παράγοντες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες ημέρες καθώς το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, ενυδατώνεται καθώς ανακτά την σφρυγιλότητά του, ενισχύεται η ανάπλαση με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αντίστοιχα, η μεσοθεραπεία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπησή των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, καθώς οι εξειδικευμένες ουσίες συμβάλλουν στην βελτίωση τόσο της αιματικής, όσο και της λεμφικής μικροκυκλοφορίας. Έτσι, η αποσυμφορητική δράση της αναζωογονεί το δέρμα στην περιοχή των ματιών.

Κρυολιπόλυση - Ραδιοσυχνότητες - Cavitation

Από τις πλέον εξελιγμένες μεθόδους, μη επεμβατική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, αποτελεί η κρυολιπόλυση. Πρόκειται για την διοχέτευση χαμηλής θερμοκρασίας παράλληλα με την άσκηση ήπιας αναρρόφησης του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι η άμεση θερμική βλάβη των λιποκυττάρων και τη συρρίκνωσή τους μέχρι και 40%. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 3 μήνες ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και συνεχώς βελτιώνονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο συνδυασμός υπερήχων χαμηλής συχνότητας με ραδιοσυχνότητες αποτελούν τον πλέον σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.
Η δράση των υπερήχων προκαλεί την λύση της μεμβράνης που συγκρατεί τις συσσωρεύσεις λιποκυττάρων στην κυτταρίτιδα, και παράλληλα δημιουργεί το φαινόμενο της «σπηλαίωσης» (cavitation) εντός των λιποκυττάρων, τα οποία καταστρέφει. Η βελτίωση είναι εμφανής από την πρώτη συνεδρία, ενώ οι επαναλήψεις μεγιστοποιούν την λιπόλυση και τη σύσφιξη. Κατά προσέγγιση απαιτούνται 6-7 συνεδρίες ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση, οι αισθητικές ανάγκες και οι προσωπικές επιθυμίες της νέας μητέρας, συμβάλλουν στον σχεδιασμό των κατάλληλων θεραπειών.

Γράφει η Βενετία Μπλιαμπτή, - Βαλακώστα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, συνεργάτης της Κλινικής ΡΕΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΡΕΑ: www.reamaternity.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved