Σας «άρπαξε» η κατσαρόλα; Ετσι θα την κάνετε να αστράψει!

Μήπως ξεχαστήκατε και κάψατε το φαγητό με αποτέλεσμα να μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας;

Σας «άρπαξε» η κατσαρόλα; Ετσι θα την κάνετε να αστράψει!

Μην ανησυχείτε. Εχουμε να σας προτείνουμε αρκετές λύσεις. Εσείς απλώς διαλέξτε ποια προτιμάτε ανάλογα τα συστατικά των υλικών.

Αρχικά, βάλτε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μαζί με λίγο υγρό πιάτων και αφήστε το να βράσει για δυο λεπτά. Έπειτα, αφήστε για μισή ωρίτσα να «μουλιάσει» και με μια ξύλινη κουτάλα ή βουρτσάκι βγάλτε τα υπολείμματα. Αν χρειαστεί και άλλο τρίψιμο, χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι. Μπορεί το κάψιμο να βγει αμέσως και να μη χρειαστεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Διαφορετικά μπορείτε να:
-Στρώσετε στο πάτο της κατσαρόλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και να ρίξετε από πάνω νερό και δυο κουταλιές αλάτι. Το αφήνετε να βράσει μια δυο φορές και κλείνετε το μάτι. Τέλος, το αφήνετε όλο το βράδυ και το πρωί θα αστράφτει.

-Βάλτε ένα φλιτζάνι ξύδι και τρια φλιτζάνια νερό μέσα στην κατσαρόλα και βράστε το περίπου για δέκα λεπτά. Αφήστε το όλο το βράδυ και το πρωί τρίψτε με μια ξύλινη σπάτουλα. Ότι καμένο υπάρχει, θα ξεκολλήσει πανεύκολα!

-Ρίχνετε μέσα ένα διάλυμα από ένα λίτρο νερό µε 100 γραμμάρια σκόνη πλυντηρίου πιάτων ή 1 ταμπλέτα για ρούχα και το βράζετε για 30 λεπτά. Καθαρίζετε µε µια βούρτσα την επιφάνεια, το ξεπλένετε και το στεγνώνετε.

-Ρίξετε σε όλη την καμένη επιφάνεια μαγειρική σόδα και ξίδι. Αφήστε το για μισή ώρα και τρίψτε με μια βούρτσα.

Συμβουλές:
-Αν η κατσαρόλα σας έχει διαβρωθεί, καλύτερα να την πετάξετε γιατί τα υπολείμματα μετάλλου που θα αφήνει στο φαγητό σας, θα σας προκαλέσουν προβλήματα υγείας.
-Μη τρίβετε ποτέ με σύρμα ή οτιδήποτε μεταλλικό γιατί μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές στην ευαίσθητη επιφάνεια.
-Η μαγειρική σόδα, αν μείνει πάνω από μια ώρα σε αλουμινένια σκεύη, προκαλεί χημικές αντιδράσεις προκαλώντας προβλήματα στην υγεία μας
-Αποφύγετε τα βαριά καθαριστικά. Αφού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις με απλά προϊόντα, δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε χημικά στα σκεύη όπου μαγειρεύετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved