Κυκλοφόρησε ο νέος μοναδικός δίσκος της Λυδίας Σερβου για παιδιά «Κάμε τον Ύπνο Σύννεφο»

Έναν μοναδικό δίσκο με τα ωραιότερα και πιο γλυκά ελληνικά νανουρίσματα, δημιούργησε η Λυδία Σέρβου με τίτλο «Κάμε τον Ύπνο Σύννεφο».

Κυκλοφόρησε ο νέος μοναδικός δίσκος της Λυδίας Σερβου για παιδιά «Κάμε τον Ύπνο Σύννεφο»

Με τον δικό της τρόπο, ερμηνεύει 16 τραγούδια, τρία καινούρια και 13 επανεκτελέσεις που έχουν γραφτεί από τα πιο σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως:

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ηλίας Λιούγκος, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Άντα Δούκα και άλλοι πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Στον δίσκο συμμετέχουν οι: Μαρία Σουλτάτου, η Ευρυδίκη, ο Μάριος Αλουπός και η μικρή Μαρία Λαχανά.

Η Λυδία Σέρβου δουλεύει μαζί με παιδιά από τα 17 της χρόνια, διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή σε ηλικίες από δυο έως εφτά ετών.

Στόχος του δίσκου, ήταν όπως λέει η ίδια: «Να δημιουργήσω στον ακροατή την εικόνα μιας μάνας ή ενός πατέρα να νανουρίζει το παιδί του μέσα σε ένα δωμάτιο. Σαν να πήρε την κιθάρα του ή την φλογέρα του και να του λέει ένα νανούρισμα για να χαλαρώσει το παιδάκι και να κοιμηθεί. Για αυτό το λόγο σχεδόν σε όλα τα τραγούδια χρησιμοποιήσαμε ένα με δύο όργανα».

Ο δίσκος συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών.

Ένα υπέροχο δώρο για τους νέους γονείς!

Λίγα λόγια για την Λυδία Σέρβου
H Λυδία Σέρβου γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι διπλωματούχος Κλασσικού Τραγουδιού και Βυζαντινής Μουσικής καθώς και πτυχιούχος της σχολής Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Ghena Dimitrova, o Rudolf Knoll, o Paul-Badura Skoda, η Τζένη Δριβάλα και άλλους πολλούς και έχει παρακολουθήσει το σύστημα «Kodaly».

Ήταν μόνιμη συνεργάτης της Μαρίζας Κωχ από το 1995 έως το 2008 και ιδρυτικό μέλος του «Εργαστηρίου Βιωματικής Μουσικής Παιδείας της Μαρίζας Κωχ για παιδιά».

Εχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες όπως με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ, την «κρατική Ορχήστρα Αθηνών» κ.α. Η Λυδία δίδαξε τεχνική της φωνής και ρεπερτόριο στο σύγχρονο τραγούδι στο «FAME STUDIO» του ANT1 και ανέλαβε τη φωνητική προετοιμασία των παιχτών του τηλεοπτικού σόου «X-Factor» για την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους. Από τον Μάρτιο του 2010 ανήκει στο δυναμικό του Γιώργου Θεοφάνους και διδάσκει στο «Μουσικό Εργαστηράκι» και «Μουσικό Εργαστήρι Studio».

Περισσότερες πληροφορίες:
youtube: lydiaser channel | cobalt kids
mail: Lydia_servou@yahoo.gr | Lydia.mousikoergastiraki@gmail.com
https://www.facebook.com/lydia.servoua
https://www.facebook.com/lydia.servoub
https://www.facebook.com/groups/27388459086/?fref=ts

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved