Εικαστική φιλανθρωπική έκθεση για τα Παιδικά Χωριά SOS

Η M art Manolioudakis και 39 νέοι και καταξιωμένοι εικαστικοί πιστεύουν ότι η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά και το αποδεικνύουν με μια ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Εικαστική φιλανθρωπική έκθεση για τα Παιδικά Χωριά SOS

Οι 39 καλλιτέχνες δώρισαν τα έργα τους στα Παιδικά Χωριά SOS, προκειμένου όλα τα έσοδα από την πώλησή τους να υποστηρίξουν το έργο τους, για τα παιδιά.

H M art Manolioudakis με την σειρά της, οργανώνει αφιλοκερδώς την παρουσίαση των έργων στον χώρο τέχνης M art Space στις 16 Ιανουαρίου του 2013 στις 19:00.

Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν φέτος στο Bazart, δημιούργησαν έργα εμπνευσμένοι από τις δράσεις των χορηγών της εκδήλωσης με σκοπό να ενισχύσουν το έργο των Παιδικών Χωριών SOS.

Τα έργα που θα εκτεθούν και που θα βρίσκονται online στο e-shop των Παιδικών Χωριών SOS θα διατεθούν σε τιμές, πολύ χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας με στόχο να πουληθούν όλα.

Επισκεφθείτε λοιπόν τον χώρο τέχνης M art Space στις 16 Ιανουαρίου του 2013 στις 19:00, ή και το e shop των Παιδικών Χωριών SOS μετά τις 17 Ιανουαρίου, προκειμένου, όχι μόνο να αποκτήσετε ένα από τα έργα τέχνης σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αλλά και να ενισχύσετε το έργο των Χωριών που αξίζουν με το παραπάνω την στήριξή μας.

Συμμετέχοντες εικαστικοί
ANNE URQUHART – EDWARDS, CRAFTIT, IRINA VOLTENKO, ΑΝΤΥΠΑΣ ΠΑΝΑΓΗΣ,
ΒΑΒΑΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΓΝΕΡ ΕΦΗ, ΒΑΜΒΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΟΓΚΛΗ ΓΙΩΤΑ, ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΕΚΥ, ΓΕΜΕΛΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗ ΜΙΛΕΝΑ,
ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΕΡΣΑ, ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΚΑΜΠΡΙΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΒΕΛΑ ΝΙΚΗ,
ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΕΡΑΤΩ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕΛΙΝΑ, ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,
ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΜΑΥΡΕΛΟΥ ΣΕΒΗ, ΜΟΥΤΣΑΚΟΥΔΗ ΜΑΙΡΗ – ΖΩΗ,
ΜΠΑΧΑΡΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΝΤΑΡΑΚΛΙΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΠΑΝΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΟΡΑ,
ΠΑΝΤΑΖΕΛΟΥ ΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΦΑΙΗ, ΠΟΥΡΙΔΟΥ ΒΑΣΩ, ΣΜΠΩΚΟΥ ΑΓΑΠΗ, ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΝΙΚΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΤΣΙΜΠΙΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΘΑ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΧΡIΣΤΟΥ ΧΡIΣΤΟΣ.

Η ιστορία της εκδήλωσης
Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, δέκα χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία. Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά», το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας. Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space, έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς και ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας και έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για πέμπτη φορά το ετήσιο Bazart της.

Μ art Space
Εξέλιξη της πολύχρονης προσπάθειας της M art Manolioudakis να προσεγγίσει την τέχνη με μια διαφορετική ματιά πέρα από οποιοδήποτε στερεότυπο, ο χώρος τέχνης M art Space δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2007 σε ένα ριζικά αναδιαμορφωμένο παλιό αθηναϊκό διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου (Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου). Δίνοντας καινούρια, ριζικά διαφορετική ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατοικία, έδρα εταιρίας και δικηγορικό γραφείο, το M art Space φιλοδοξεί να προσεγγίσει με την ίδια ανανεωτική νοοτροπία και την σύγχρονη τέχνη μέσα από περιοδικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών απ όλο τον κόσμο, πωλητήριο έργων τέχνης και μοναδικών κοσμημάτων κι αντικειμένων, φιλοδοξώντας να δώσει νόημα στο σλόγκαν «όχι απλά μια ακόμη γκαλερί». www.m-art.gr/space

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο, Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.
Τα παιδιά που ζουν σε ένα Παιδικό Χωριό SOS έχουν τη δυνατότητα:
• να μεγαλώσουν μαζί με τα αδέλφια τους
• να έχουν μία Μητέρα SOS δίπλα τους
• να μένουν σ' ένα σπίτι
• να ζήσουν μια κανονική ζωή
Ένας νέος σημαντικός στόχος, λόγω και της βαθειάς κρίσης στην κοινωνίας μας, είναι η
ενίσχυση των Οικογενειών που βρίσκονται σε μακρά ανεργία και φτώχεια, προκειμένου να μην αναγκαστούν τα παιδιά τους να απομακρυνθούν από την οικογένεια.
Στην χώρα μας λειτουργούμε τα εξής προγράμματα:
• Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής
• Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης
• Παιδικό Χωριό SOS Θράκης-Αλεξανδρούπολη
• Στέγη Νέων στο Π. Φάληρο
• Στέγη Νέων στη Θεσσαλονίκη
• Ξενώνα SOS-ELIZA στο Μαρούσι
• Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα και Κομοτηνή.
Τα έξοδα λειτουργίας όλων αυτών των προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών.
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS-KINDERDORF International, που προστατεύει πάνω από 250.000 παιδιά σε 133 χώρες στον κόσμο.
www.sos-villages.gr

Πληροφορίες:
210 3313661, Μαρία Μανιάτη mariamaniati@sos-villages.gr
210 9246600 εσωτερικό 203, Ανδρέας Ι. Μανωλιουδάκης am@m-art.gr
https://www.facebook.com/events/1413341572237573/

16 με 24 Ιανουαρίου 2014 στον χώρο τέχνης M art Space
Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος)
Εγκαίνια έκθεσης Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2013 στις 19:00

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved