Μικρά μυστικά για να μην πάθουμε δυσπεψία από τα γιορτινά εδέσματα!

Το ρεβεγιόν πλησιάζει σε λίγες ώρες και τα γιορτινά τραπέζια ήδη ετοιμάζονται για την λαμπερή βραδιά.

Μικρά μυστικά για να μην πάθουμε δυσπεψία από τα γιορτινά εδέσματα!

Ζαχαρώδη γλυκίσματα, φαγητά πλούσια σε λίπος και πολλά αλκοολούχα ποτά, είναι αυτά που πρωτοστατούν στο μπουφέ.

Όλα τα πράγματα στη ζωή όμως όταν γίνονται σε υπερβολή δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα. Η υπερκατανάλωση, λοιπόν, των παραπάνω τροφών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Ο συνεχής πόνος στην κοιλιά και οι καούρες είναι σημάδια για να σας δείξει ότι ο οργανισμός σας είναι φτωχός σε θρεπτικές ουσίες.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά tips, για να ελαττώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης της δυσπεψίας, χωρίς να στερηθείτε πολλά από την εορταστική ατμόσφαιρα.

• Την έκφραση, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, ξεχάστε την! Μασήστε και μιλήστε! Η πέψη αρχίζει από το στόμα. Έτσι λοιπόν, όταν μασάτε αργά τις τροφές, υπάρχει χρόνος ώστε ο οργανισμός σας να απορροφήσει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Αφού είστε στο τραπέζι, αφήστε να περάσει λίγος χρόνος από την επόμενη μπουκιά που θα βάλετε στο στόμα σας. Μιλήστε με τους φίλους σας και η ώρα στο τραπέζι θα περάσει ευχάριστα.

• Μέτρον άριστον! Η σοκολάτα, η καφεΐνη, τα τηγανητά αλλά και το αλκοόλ, είναι μερικές τροφές που υπάρχουν σε αφθονία σε κάθε τραπέζι τις γιορτινές μέρες. Καλό θα ήταν να τσιμπήσετε λίγο από όλα χωρίς να υπερβαίνετε μεγάλες ποσότητες.

• Αντί να επιλέξετε για χωνευτικό, κάποιο ποτό, πιείτε πράσινο τσάι ή χαμομήλι.

• Ένας περίπατος, είναι ιδανικός για την καλύτερη πέψη. 10-15 λεπτά μετά από κάθε γεύμα, αρκούν ώστε να βοηθήσετε τις τροφές να κινηθούν κατά μήκος της πεπτικής οδού. Για καλύτερη ανακούφισή σας, μπορείτε να τρίψετε την κοιλιά σας ενώ περπατάτε.

• Αν ανήκετε σε εκείνους που λαχταράτε να φάτε όλους τους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, τουλάχιστον περιοριστείτε σε μικρές μερίδες. Απολαύστε ένα μικρό δείγμα από κάθε λιχουδιά, και να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε προβλήματα δυσπεψίας αλλά ούτε και απόκτησης παραπανίσιων κιλών, φαινόμενο αρκετά συχνό τις μέρες αυτές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved