Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με Κοινωνικά Παντοπωλεία και μεγάλους καλλιτέχνες για τις άπορες οικογένειες

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επεκτείνοντας το πρόγραμμά της «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» συνεργάζεται με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της εκστρατείας «Είναι σημαντικό να Προσφέρεις» με στόχο την ανακούφιση των άπορων οικογενειών που περιθάλπει.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με Κοινωνικά Παντοπωλεία και μεγάλους καλλιτέχνες για τις άπορες οικογένειες

Τη συγκεκριμένη προσπάθεια ενισχύουν δημοφιλείς εκπρόσωποι των χώρων της τέχνης, των ΜΜΕ και του αθλητισμού γιατί θέλουν να προσφέρουν και αυτοί! Στο πλευρό μας στέκονται οι Παύλος Τσίμας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαρία Μπεκατώρου, Σμαράγδα Καρύδη και Αντώνης Φώτσης.

Σε μία εποχή που η δύσκολη οικονομική συγκυρία πλήττει ολοένα και περισσότερες οικογένειες η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους καταναλωτές να βοηθήσουν μια ή περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, να αποκτήσουν με αξιοπρέπεια βασικά είδη διαβίωσης.

Για το σκοπό της εκστρατείας, έχουν δημιουργηθεί δυο ειδικές κάρτες, των 5€ και 20€ αντίστοιχα και σύνθημα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» που θα διατίθενται από τα καταστήματα Carrefour και Public Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης από τις 14 Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία «Είναι σημαντικό να Προσφέρεις» στοχεύει στη βοήθεια άπορων οικογενειών, με σκοπό να ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των δικαιούχων, να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα να ανακάμψουν από το σοκ της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασία τροφοδότησης των άπορων οικογενειών!

Τα έσοδα από τις κάρτες «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» θα ενισχύουν αποκλειστικά άπορες οικογένειες με παιδιά, - ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ή θρησκευτικής πίστης,- που ζητούν βοήθεια από τους συνεργαζόμενους με την Ένωση φορείς. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραπέμπονται από την Ένωση, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων ,στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» Αθήνας, Πειραιά και Θες/νίκης ανάλογα με την περιοχή όπου διαμένουν και θα ψωνίζουν από τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» , 1 φορά την εβδομάδα και για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον η κατάσταση της οικογένειας παραμένει η ίδια μετά το πέρας του εξαμήνου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία καλούν όλους όσους επιθυμούν να στηρίξουν μια οικογένεια να αγοράσουν την ειδική κάρτα «Είναι σημαντικό να Προσφέρεις» και να επικοινωνούν με την κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί για περισσότερες πληροφορίες στο 210 74 82 690 ή στο socialservice@mazigiatopaidi.gr .

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 10.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. 'Έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή 115 25 Μαζί για το Παιδί», μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού, σε παιδιά, νέους και γονείς, την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», από το Μάρτιο του 2012,συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών αναγκών περισσότερων από 100 φορέων παιδικής προστασίας στην Αττική και το πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μαθητών δημοτικών σχολείων της Αττικής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved