Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα πιο δημιουργικά παιχνίδια!

Καλοκαίρι και παιχνίδι πάνε παρέα, από την παραλία έως τον κήπο κι από το χωριό ως την πόλη.

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα πιο δημιουργικά παιχνίδια!

Οι μικροί μας φίλοι και φίλες μπορούν να διασκεδάζουν ασταμάτητα με παιχνίδια κάθε είδους: δημιουργικά, παρεΐστικα, ρόλων κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει στο μυαλό η ατελείωτη φαντασία τους. Κι η αλήθεια είναι πως, με τόσες επιλογές, δύσκολα θα σταματήσει το παιχνίδι με όποιο τρόπο κι αν επιλέξουν να διασκεδάσουν.

Κρατώντας τα παραπάνω κατά νου, και με το καλοκαίρι να έχει μόλις ξεκινήσει, καλό θα ήταν να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα παιχνίδια για το παιδί σου ώστε να περάσετε τέλεια στις φετινές διακοπές με παιχνίδια που θα διασκεδάσουν κάθε παιδί χωρίς να κοστίσουν μια περιουσία. Μάλιστα, σε πολλά από αυτά θα μπορείτε να παίζετε οικογενειακώς ή να αφήσετε τα παιδιά να… μεγαλουργήσουν μόνα τους. Τι φανταστικά παιχνίδια μπορείς να βρεις στο Πλαίσιο; Πολλά, είναι η αλήθεια, και για διάφορα γούστα. Ένα είναι σίγουρο: τα παιδιά δε θα περάσουν βαρετά το καλοκαίρι!

Παιχνίδι κι ανακάλυψη στην παραλία!

Ο ήλιος βγήκε, η άμμος ζέστανε, οι παραλίες γέμισαν και η θάλασσα σας περιμένει! Πόσω μάλλον τα παιδάκια, που θα κατακλύσουν τις παραλίες γεμάτα όρεξη για παιχνίδι. Αν κρύβουν έναν μικρό… εργολάβο μέσα τους, τότε τα σετ παραλίας θα φαντάζει όνειρο για εκείνα, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζονται για να κατασκευάσουν μοναδικά κάστρα στην άμμο κι οτιδήποτε άλλο φανταστούν. Το ποτιστήρι για να ρίχνουν νερό και να κάνουν πιο εύπλαστη την άμμο, η τσουγκράνα για να ισιώνουν την άμμο και τοτο φτυαράκι για να τη σκάβουν ευκολότερα και το κουβαδάκι για να μεταφέρουν τα υλικά, τα εργαλεία ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα σε ένα τσαντάκι μεταφοράς για να τα μαζεύει όταν τελειώσει το παιχνίδι και να τα μεταφέρετε εύκολα.

plaisio eikones 3



Όταν έρθει η ώρα της βουτιάς, τότε σίγουρα θα εκτιμήσουν ένα ζευγάρι γυαλιά θαλάσσης κι έναν αναπνευστήρα, για να βλέπουν τη μαγεία του βυθού χωρίς να καταπονήσουν τα μάτια τους. Ψαράκια, βότσαλα, φυτά που αγκαλιάζουν βράχους – ένα απίστευτο θέαμα που θα τους μείνει αξέχαστο. Για να κολυμπήσουν πιο εύκολα σε μικρή ηλικία, τότε μην ξεχάσεις να προμηθευτείς μπρατσάκια κι έτσι θα παρατηρούν ευκολότερα τον κόσμο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για πιο μεγάλα παιδάκια, μια σανίδα θα εξυπηρετούσε εξίσου πολύ, είτε στέκονται επάνω σε αυτή είτε στηρίζονται σε αυτή για να επιπλέουν. Κι αν βρίσκεστε στα ρηχά ή ακόμη κι εκτός νερού, μια μπάλα θαλάσσης είναι ό,τι πρέπει για παίζετε και να κινείστε χωρίς σταματημό.

Διασκέδαση στο σπίτι, με μια γενναία δόση δημιουργικότητας!

Πίσω στο σπίτι, η διασκέδαση δε σταματά και μάλιστα πολλά παιδάκια ενδεχομένως να απολαμβάνουν περισσότερο την άνεση του σπιτιού για παιχνίδι, ξετυλίγοντας εκεί τη δημιουργικότητά τους. Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουν ό,τι σκαρφιστούν είναι οι χειροτεχνίες, δηλαδή παιχνίδια με πλαστελίνη, πηλό, ξύλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό ως βάση. Για παράδειγμα, με τα Hey Clay θα μπορέσουν να πλάσουν με τα χεράκια τους ζωάκια, δεινοσαυράκια και έντομα ακολουθώντας τις οδηγίες ή αφήνοντας τη φαντασία τους να πάρει το τιμόνι. Μέσα σε ένα 24ωρο, ο πηλός σταθεροποιείται πλήρως και μετατρέπεται σε ένα άψογο καινούριο παιχνίδι για το οποίο θα μπορούν να καυχιούνται πως πέρασε (κυριολεκτικά) από τα χέρια τους προτού φτάσει στο ράφι.

plaisio eikones 4



Μπορούν επίσης να παίξουν ρόλους, μόνα τους ή και με άλλους, μιμούμενοι μηχανικούς, σεφ, αισθητικούς, γιατρούς και πολλά ακόμη με το αντίστοιχο βαλιτσάκι-σετ παιχνιδιών. Το… κατάστημά τους εμφανίζεται μέσα από το βαλιτσάκι, το οποίο μάλιστα έχει χερούλι και ρόδες για να το μεταφέρουν εύκολα, και αφότου εξυπηρετήσουν όλη την οικογένεια με λίγες κινήσεις μαζεύουν ξανά όλα τους τα παιχνίδια μέσα στο βαλιτσάκι. Όλα τους διαθέτουν πλήθος αξεσουάρ για να δώσουν πλήρη ελευθερία στο παιδί να ζήσει τη φαντασία του.

Αν πάλι θέλει να παίξει ρόλους όμως να βρίσκεται… έξω από το χορό, τότε τα Sylvanian Families είναι μια χαριτωμένη κι άψογη επιλογή. Τα γλυκά ζωάκια μπορούν να έχουν δικά τους σπίτια, αυτοκίνητα, παιδικές χαρές κι άλλα πολλά, με τα παιδιά να φαντάζονται τη ρουτίνα τους και να παίζουν αδιάκοπα. Ακόμη πιο φανταστικά σενάρια μπορούν να φτιάξουν με τα κλασικά κι αγαπημένα LEGO ή Playmobil, με έτοιμα σετ που περιλαμβάνουν οτιδήποτε από αεροδρόμια έως πειρατικά πλοία και δράκους. Τα υλικά τους είναι ανθεκτικά κι έτσι μπορούν να μην τα αποχωρίζονται ακόμη και στην παραλία, όπου η περιπέτεια μπορεί να φτάσει σε άλλα επίπεδα συνδυάζοντας έτοιμα παιχνίδια με δημιουργίες στην άμμο.

Για το δρόμο

Μετά την παραλία, μια ανταλλαγή… νερών επιβάλλεται, αν μη τι άλλο για να δροσιστείτε μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. Ποιος καλύτερος τρόπος να ενώσετε παιχνίδι και δροσιά από ένα νεροπίστολο; Και τι νεροπίστολο – τα πασίγνωστα κι αγαπημένα Nerf. Τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πολύ μεγάλα) λατρεύουν την ποιότητα των Nerf και το πλήθος σχεδίων, από μικρά πιστολάκια έως… ρουκετοβόλα. Παιδάκια έξι ετών και άνω μπορούν να διασκεδάσουν για ώρες επί ωρών, στήνοντας ενέδρες στους άλλους και βρέχοντάς τους από το πουθενά ή οργανώνοντας αναμετρήσεις – σε ένα κήπο ή στην παραλία, το νεροπίστολο δύσκολα θα φύγει μακριά από τα χέρια τους.

plaisio eikones 1

Πιο ανήσυχα πνεύματα ίσως κατασταλάξουν σε ένα πατίνι, για να νιώθουν τον αέρα στα μαλλιά τους όσο τρέχουν πάνω στις δυο ρόδες του. Θα μάθουν ισορροπία και πώς να χειρίζονται το τιμόνι από πολύ μικρή ηλικία, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο – και για επιπλέον ασφάλεια, καλό θα ήταν να φορούν κράνος και επιαγκωνίδες/επιγονατίδες ώστε τυχόν πτώσεις να μην τους ρίξει και το ηθικό. Με συνοδεία στο πεζοδρόμιο από το σπίτι ως την παραλία, στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ή κατά την καλοκαιρινή βόλτα στο πάρκο, είναι δύσκολο να μην εκτιμηθεί ένα στιλάτο πατίνι.

Με αφορμή την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και τη διεξαγωγή του Euro 2020, πολλά παιδάκια είδαν ξανά τα ινδάλματά τους στο χορτάρι κι αυτό τα ωθεί στο μαγευτικό παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο. Το μοναδικό που χρειάζονται; Μια μπάλα ποδοσφαίρου που μπορείς να βρεις στο Πλαίσιο, και τα υπόλοιπα άφησέ τα επάνω τους. Προπόνηση στα σουτ, ντρίμπλες, γρήγορα ματσάκια στην αυλή ή το πάρκο με την παρέα: το μόνο σίγουρο είναι πως παίρνουν κάτι μικρό και για εκείνα φαντάζει ο κόσμος ολόκληρος. Επίτρεψέ τους να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και που ξέρεις – ίσως κάποια στιγμή πρωταγωνιστούν εκείνα σε κάποιο Euro!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved