«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 620 παιδιά στη Φλώρινα, στα Άγραφα και στην Κεφαλονιά!

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από το «Χαμόγελο του Παιδιού», βρέθηκε στη Φλώρινα από τις 24 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιώντας προληπτικό Ιατρικό κι Οδοντιατρικό έλεγχο σε 218 παιδιά του Δήμου. Στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 620 παιδιά στη Φλώρινα, στα Άγραφα και στην Κεφαλονιά!

Παράλληλα, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα βρέθηκε στα Άγραφα από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Αγράφων και πραγματοποίησε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε 122 παιδιά. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία σε Κρέντη, Φραγκίστα, Γρανίτσα, Ραπτόπουλο, Βαλαώρα και Παλαιοκατούνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την οφθαλμολογική εξέταση, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα όρασης, αφού υπήρχαν παιδιά που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να εξεταστούν από οφθαλμίατρο ή και να προβούν στην αγορά βοηθητικών γυαλιών. Ο κύριος Μανιός και η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έχουν ήδη προτείνει να αναλάβουν τις περαιτέρω οφθαλμολογικές εξετάσεις και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την εύρεση των γυαλιών οράσεως καθώς και την κάλυψη άλλων αναγκών.

Στη συνέχεια, η κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα επισκέφτηκε την Κεφαλονιά από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου, όπου σε συνεργασία με την Β' Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλονιάς, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος σε 280 παιδιά του νησιού. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία των Κεραμειών και τα Δημοτικά Σχολεία σε Βλαχάτα, Ληξούρι και Αργοστόλι.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.897 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα και την Κεφαλονιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Το ταξίδι του Ιπποκράτη στην Ελλάδα συνεχίζεται, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθούμε την επιτυχημένη πορεία του Ιπποκράτη και τη ζεστή ανταπόκριση του κόσμου».

Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Με τη στήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, ο Ιπποκράτης συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικής Ιατρικής στα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved