30.088 παιδιά στήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το πρώτο εξάμηνο του 2013

Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 18 χρόνια, βρίσκεται κοντά σε χιλιάδες παιδιά βοηθώντας και στηρίζοντάς τα ακόμα για μια καλύτερη ζωή.

30.088 παιδιά στήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το πρώτο εξάμηνο του 2013

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και μιας πολύ δύσκολης περιόδου, οι δράσεις του συνεχίζονται στηρίζοντας οικογένειες και παράγοντας ένα πολύ σημαντικό έργο στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία.

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία του Α΄ εξαμήνου του 2013. Η δράση τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή αφού σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κατάφεραν να στηρίξουν 30.088 παιδιά.

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το Α' εξάμηνο του 2013:
● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 120.617 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων 17.272 κλήσεις αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα.
● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 291 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 552 παιδιά.
● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.034 τηλεφωνικές κλήσεις εκ των οποίων οι 1.984 αφορούσαν παιδιά σε κίνδυνο.
● Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 79 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 65 περιστατικά στα οποία παρασχέθηκαν εξειδικευμένες υπηρεσίες με στόχο την εύρεση του παιδιού βρέθηκαν τα 62 παιδιά.
● Αντιμετώπισε 83 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 141 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.
● Δέχτηκε 63 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο που αφορούσαν 102 παιδιά. 270 παιδιά έμειναν στα Σπίτια του Οργανισμού.
● Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα έμειναν 36 παιδιά.
● Για υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα ανηλίκων απευθύνθηκαν στον Οργανισμό 1.918 άτομα. Τα 331 πραγματοποίησαν συνεδρίες και τα 1.587 δέχτηκαν τηλεφωνική συμβουλευτική.
● Υποστηρίχτηκαν 421 παιδιά με προβλήματα υγείας και ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε 914 αιτήματα.
● Στήριξε πανελλαδικά 8.910 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.
● Πραγματοποίησε 1.217 διακομιδές νεογνών και παιδιών.
● Με τις 3 κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής εξέτασε 10.934 παιδιά πανελλαδικά.
● 2.283 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά στον παιδότοπο του οργανισμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος.
● 4.558 παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
● 244 διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Η φτώχεια στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο το φαγητό. Αφορά και την υγεία, την εκπαίδευση και το βιοτικό επίπεδο εν γένει. Είμαστε κοντά σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί και η οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Καθημερινά πεθαίνουν παιδιά, ψυχικά και σωματικά, και έχουμε όλοι ευθύνη γι' αυτό. Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε όποιο παιδί έχει ανάγκη».

Τέλος, πρόσθεσε: «Φέτος το Χαμόγελο ενηλικιώνεται. Το όραμα του μικρού ιδρυτή μας, έγινε πράξη και κλείνει τα 18 χρόνια. Τα λόγια του μικρού Ανδρέα είναι επίκαιρα όσο ποτέ και αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας: "....αφήστε τα λόγια.... αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε". «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες κατάφερε να στηρίξει 30.088 παιδιά το Α' εξάμηνο του 2013. Χάρη σε σας φτάσαμε ως εδώ. Μόνο με σας μπορούμε να συνεχίσουμε».

Παρουσίασε επίσης τη νέα καμπάνια «Στον κόσμο του Χαμόγελου η ζωή των παιδιών δεν είναι παιχνίδι. Είναι δράση». Σύμφωνα με τη στρατηγική της καμπάνιας, οι δράσεις του Οργανισμού χωρίζονται σε 3 άξονες: Διαβίωση– Ιατρική Φροντίδα– Άμεση Επέμβαση. Η καμπάνια υλοποιήθηκε χάρη στην ευγενική προσφορά των εταιριών και των ανθρώπων της AWG, της HASBRO και της PAN ENTERTAINMENT.

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved