Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο φθινόπωρο και σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Ένα από αυτά είναι ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Παιδικό Μουσείο

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζονται φέτος από όλα τα μουσεία με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου». Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά...» για παιδιά Α΄- ΣΤ΄Δημοτικού.

Το θέμα του είναι ο χρόνος. Τα παιδιά παίζουν και απαντούν στις ερωτήσεις: «πώς ορίζεται ο χρόνος;», «πόσοι διαφορετικοί χρόνοι υπάρχουν;», «τι είναι ο αντικειμενικός χρόνος;», «πώς τον ορίζουμε;», «υπάρχει υποκειμενικός χρόνος;». Θα ερευνήσουν μύθους που αφορούν στο χρόνο, θα ανακαλύψουν τις διαφορές και ομοιότητες του αντικειμενικού και υποκειμενικού χρόνου και θα αντιληφθούν τον κύκλο ζωής των ανθρώπων.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου & την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες 12:00 – 13:00. Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά...», πρέπει να δηλώσει απαραίτητα συμμετοχή στο 210 3312995.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved