Το ταξίδι του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Αμοργό ολοκληρώθηκε. Εξετάστηκαν 140 παιδιά!

Στην Αμοργό βρέθηκε το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποίησε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε περίπου 140 παιδιά. Ο στόχος για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Το ταξίδι του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Αμοργό ολοκληρώθηκε. Εξετάστηκαν 140 παιδιά!

Οι ελλείψεις που παρουσιάζει το νησί στον τομέα της υγείας, είναι αρκετές. Έτσι έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή», σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», έκαναν εξετάσεις σε παιδιά συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους έχοντας τη δυνατότητα να εξεταστούν από Παιδίατρο , Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και Αλλεργιολόγο.

Σε ολόκληρο το νησί υπάρχει ένας μόνο γιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας. Καλείται συχνά στο δύσκολο έργο του να καλύψει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Αμοργιανών μόνος του.

Την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού για τη φετινή διαδρομή του «Ιπποκράτη», διασφάλισε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών στα παιδιά.

Τα προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής υλοποιούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, ενώ έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.277 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, στο Ίλιον και στην Αμοργό!

Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε το ταξίδι του Ιπποκράτη που συνεχίζει το έργο του, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε ακόμα περισσότερα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχημένη πορεία του μας κάνει υπερήφανους για την επιλογή μας να στηρίξουμε το πολύτιμο έργο του». Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Στη βάση των αξιών του Πιστεύω της Johnson & Johnson, βρίσκεται η δέσμευση μας να υποστηρίζουμε κοινωφελείς δραστηριότητες. Το σημαντικό έργο του Ιπποκράτη με την υποστήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust συνεχίζεται, προσφέροντας ακόμα περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά και τις οικογένειες τους».

Επόμενοι σταθμοί της δράσης Προληπτικής Ιατρικής:
● Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα: Θα βρίσκεται στην Κάσο 23-25 Σεπτεμβρίου και στην Κάρπαθο 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου
● Κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»: Θα βρίσκεται στη Φλώρινα 24-27 Σεπτεμβρίου
● Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα: Θα βρίσκεται στα Άγραφα 25-27 Σεπτεμβρίου
Φωτογραφικό υλικό, ζωγραφιές παιδιών και τις επιστολές των γιατρών από την επίσκεψη στην Αμοργό, μπορείτε να δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved