Ζωγραφική για παιδιά: Διασκεδαστικοί τρόποι για να φτιάχνει το παιδί σας όμορφες ζωγραφιές (vid)

Πώς η ζωγραφική μπορεί να γίνει τρομερά διασκεδαστική για τα παιδιά.

 

Ζωγραφική για παιδιά: Διασκεδαστικοί τρόποι για να φτιάχνει το παιδί σας όμορφες ζωγραφιές (vid)

Η ζωγραφική δεν είναι μόνο μια δημιουργεί απασχόληση για τα παιδιά. Αποτελεί και ένα μέσο έκφρασης, αποτυπώνοντας συχνά μέρος των συναισθημάτων τους.

Όταν ένα παιδί μουντζουρώνει ή σχεδιάζει, στέλνει ένα πλήθος μηνυμάτων τα οποία πρέπει να μπορείτε να ερμηνεύετε σωστά.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο το παιδί κρατάει το μολύβι, το σημείο από το οποίο ξεκινάει να σχεδιάζει, την έκταση της επιφάνειας του χαρτιού που καλύπτει, τη μολυβιά που άφησε πάνω στο χαρτί, την κίνηση και την ταχύτητα της μολυβιάς, την πίεση που ασκεί πάνω στο χαρτί, καθώς και το σχήμα που φτιάχνει.

Ζωγραφική και ψυχολογία παιδιού

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά οι ψυχολόγοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις ζωγραφιές των παιδιών σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις ή συμπεριφορές. Επικεντρώνουν την προσπάθεια στον τρόπο που σχεδιάζουν καθώς και στην τελική μορφή του ολοκληρωμένου σχεδίου.

Ζωγραφική και ψυχαγωγία

Η ζωγραφική είναι αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης του παιδιού στο σπίτι αλλά και στο σχολείο. Είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει ψυχαγωγία και ικανοποίηση αφού το παιδί μπορεί να δει την προσπάθειά του αποτυπωμένη στο χαρτί.

Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλει μπορεί να προσπαθήσει όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τα καταφέρει.

Την επόμενη φορά το παιδί σας θα θελήσει να ζωγραφίσει, αφήστε το να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Πάρτε πιρούνια, μπατονέτες ακόμα και φύλλα, και βοηθήστε το ανακαλύψει άλλους τρόπους ζωγραφικής.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να το πετύχετε:© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved