Τρεις φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά εμπνευσμένες από τη φύση (pics)

Αυτές τις κατασκευές το παιδί σας είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψει.

Τρεις φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά εμπνευσμένες από τη φύση (pics)

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, η θερμοκρασία έχει πέσει και η μέρα έχει μικρύνει αρκετά. Οι απογευματινές βόλτες με τα παιδιά έχουν λιγοστεύσει, αλλά δεν πειράζει! Μπορούμε να περάσουμε δημιουργικό και εποικοδομητικό χρόνο μαζί τους και εντός σπιτιού παίζοντας και φυσικά κάνοντας υπέροχες χειροτεχνίες.
Οι παρακάτω πέντε χειροτεχνίες είναι εμπνευσμένες από τη φύση και το φθινόπωρο. Δείτε τι χρειάζεστε και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε και δοκιμάστε τις!

Το αστείο δάσος

kataskeui 1

Μαζεύουμε από έξω διάφορα υλικά όπως πέτρες, λίγο χορτάρι και κλαδιά. Έπειτα παίρνουμε ένα μεγάλο άδειο βάζο και τοποθετούμε τα υλικά που μαζέψαμε όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Προσθέτουμε από πάνω διάφορα παιχνίδια του μικρού μας και η κατασκευή μας είναι έτοιμη.

Τα σκαντζοχοιράκια

kataseui 2

Μία πολύ όμορφη κατασκευή από κουκουνάρια. Αρχικά βάφουμε τα κουκουνάρια μας ό,τι χρώματα θέλουμε. Αφού στεγνώσουν ετοιμάζουμε τη μουσούδα. Για τη μουσούδα κόβουμε μικρά κυκλάκια από τσόχα και κάνουμε μία μικρή εγκοπή σε ένα σημείο ώστε να μπορούμε να τα γυρίσουμε ελαφρώς σαν να είναι κώνοι. Έπειτα κολλάμε τα κομμάτια αυτά στο πάνω μέρος του κάθε κουκουναριού και προσθέτουμε δύο μικρά κυκλάκια μαύρη τσόχα και ένα λίγο μεγαλύτερο για μάτια και μύτη αντίστοιχα.

Τα χαρούμενα κλαδιά

kataskeui 3

Μαζεύουμε από έξω μερικά κλαδιά σε ό,τι μέγεθος και σχήμα θέλουμε. Έπειτα, με ότι κλωστές και σπάγκους έχουμε κάνουμε σχέδια σε διάφορα σημεία των κλαδιών όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία.

Πηγή φωτογραφίων: Yunhee Kim

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved