Πέντε φθινοπωρινές χειροτεχνίες για παιδιά

Η ζωγραφική και τα επιτραπέζια είναι μια δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, ειδικά τα βροχερά Σαββατοκύριακα.

Πέντε φθινοπωρινές χειροτεχνίες για παιδιά

Μια εξίσου καλή λύση είναι και οι χειροτεχνίες. Αν μάλιστα τα παιδιά βρουν μόνα τους τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν για τις χειροτεχνίες, τότε η απόλαυση είναι διπλή. Καθώς διανύουμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, μια βόλτα στο κοντινό Τατόι ή στο πάρκο Τρίτση, είναι αρκετή για να εφοδιαστούν τα παιδιά σας με τα απαραίτητα υλικά που θα χρειαστούν για τις φθινοπωρινές τους δημιουργίες. Εχουμε και λέμε:

Πρωτότυπο δάσος

crafts 2


Συλλέξτε πέτρες, φλοιούς δέντρων και κάθε λογής ξυλάκια. Δίνεται στο παιδί σας ένα διάφανο πλαστικό βάζο ( το γυάλινο είναι επικίνδυνο) και το αφήνετε να δημιουργήσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να χρησιμοποιήσει ζωάκια από τη συλλογή του.

Σκαντζόχοιροι από κουκουνάρια

crafts 3

Εκτός από τα κλασικά κουκουνάρια θα χρειαστείτε και ένα κομμάτι τζόχα ή αν δεν έχετε ένα απλό χαρτόνι για να σχεδιάσετε το πρόσωπο του σκαντζόχοιρου. Σχεδιάστε ένα κύκλο και αφού τον κόψετε τον κολλάτε σε σχήμα κώνου. Κόψτε δύο μικρότερους κύκλους που θα χρησιμεύσουν ως αυτιά. Για μύτη επιλέξτε μαύρο πομ πόμ και μικρές μαύρες χάντρες για τα μάτια ( αν δεν έχετε, τα σχεδιάζετε με μαύρο μαρκαδόρο).

Πολύχρωμα κλαδιά

crafts 4


Πάρτε τα κλαδιά που έχετε μαζέψει και ζητήστε από τα παιδιά να τα στολίσουν με πολύχρωμες κορδέλες ή νήματα. Η επιλογή είναι δική τους.

Πετσέτες με σχέδια

crafts 5


Χρησιμοποιήστε τα φύλλα ως σφραγίδες για να δημιουργήσετε παιδικά χαρτομάντηλα ή πετσετούλες λινές. Περάστε από τη μία πλευρά του φύλου με χρώμα και στη συνέχεια με ένα ρολάκι ή μια σκληρή επιφάνεια, πιέστε το στο ύφασμα ή το χαρτί που θέλετε να βάψετε. Αφήνετε να στεγνώσει και η προσωπική σας δημιουργία είναι έτοιμη.

Χρωματογραφία φύλλων

crafts 1

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, το δέντρο χρησιμοποιεί τα φύλλα του για να μετατρέψει το ηλιακό φως σε ενέργεια για να το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Αυτή η διαδικασία φωτοσύνθεσης κάνει τα φύλλα πράσινα. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει από το φθινόπωρο, η χλωροφύλλη μειώνεται με αποτέλεσμα τα φύλλα να παίρνουν αυτό το έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Με λίγο οινόπνευμα καθαρό και ένα φίλτρο καφέ, μπορείτε να ζωντανέψετε τα χρώματα των φύλλων.

Τι χρειάζεστε: Φύλλα, μικρά κύπελλα ή βάζα, ξύλινα κουτάλια, λευκά φίλτρα καφέ
1. Συγκεντρώστε μια ποικιλία από φύλλα. Τοποθετήστε ένα φύλλο κάθε φορά σε ένα μικρό μπολ ή βάζο.
2. Πιέστε το με ένα κουτάλι ή ένα γουδοχέρι εάν έχετε. Προσθέστε λίγο οινόπνευμα καθαρό μέχρι να καλυφθεί το φύλλο. Τοποθετήστε το μπολ σε ένα γυάλινο ταψί και προσθέστε βραστό νερό.
3. Κόψτε το φίλτρο καφέ σε λωρίδες. Τοποθετήστε ένα chopstick ή ένα μολύβι στην κορυφή του μπολ, αφήνοντας το ένα άκρο του φίλτρου να ακουμπά στο οινόπνευμα. Το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για μερικές ώρες. Στο φως θα μπορείτε να διακρίνετε στη λωρίδα φίλτρου τα στρώματα χρώματος που υπάρχουν σε κάθε φύλλο.

Διαβάστε επίσης

Χειροτεχνίες και κατασκευές που δεν λερώνουν το σπίτι
Ετοιμάστε στο σπίτι ένα αυτοσχέδιο εργαστήρι χειροτεχνίας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved