Πώς να αξιοποιήσετε παιδικά ρούχα και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια - Πρακτικές ιδέες

Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά αυξάνεται ο όγκος των ρούχων και των παιχνιδιών που δεν χρησιμοποιούνται πια.

Πώς να αξιοποιήσετε παιδικά ρούχα και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια - Πρακτικές ιδέες

Ακόμα και αν χαρίζετε πολλά από τα ρούχα που δεν φοράει πια το παιδί σας ή όσα παιχνίδια είναι σε καλή κατάσταση, πάντα περισσεύουν παιδικά αντικείμενα που συσσωρεύονται στη ντουλάπα του σπιτιού σας.

Ωστόσο, μπορείτε να ανακυκλώσετε αρκετά από αυτά που δεν χρησιμοποιείτε πια. Δείτε με ποιον τρόπο.

1.Ανακυκλώστε τις κηρομπογιές και φτιάξτε όμορφα κεράκια

600 ss Crayon Candles


Λιώνετε τις κηρομπογιές σε φούρνο μικροκυμάτων (ή όλες μαζί ή ξεχωριστά). Σε ένα γυάλινο παλιό βαζάκι, ρίχνετε τη λιωμένη κηρομπογιά , προσθέστε το φυτίλι και αφήνετε να κρυώσει. Επίσης, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για άμεσο αποτέλεσμα.

2.Καναπές από ...κούνια

600 ss Crib Bench

Είναι μάλλον η πιο πρακτική χρήση της παιδικής κούνιας. Αν μάλιστα «πιάνουν τα χέρια σας», η κούνια μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν εντυπωσιακό μικρό καναπέ, με πολλά και πολύχρωμα μαξιλάρια.

3 .Αεροστόπ από παιδικές κάλτσες

600 ss Sock Snake

Από παιδικές κάλτσες άλλο τίποτα. Παίρνετε λοιπόν τα καλτσάκια των παιδιών σας – να είναι όμως το ίδιο μέγεθος και αρχίζετε να ράβετε τη μία μετά την άλλο (έχετε κόψει την πατούσα). Γεμίζετε με αφρολέξ, βάτα, παλιά υφάσματα, οτιδήποτε άλλο ύφασμα, αρκεί να μην υπάρχουν κενά και σε όλα τα σημεία να είναι το ίδιο πάχος.

4. Ανθοδοχεία από γυάλινα βαζάκια

600 ss Baby Food Vase

Αν χρησιμοποιούσατε κρέμες σε γυάλινα βαζάκια ή παιδικές τροφές, αξιοποιήστε τα για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Εκτός από ανθοδοχεία μπορούν επίσης να γίνουν ρεσό ή θήκες για να τακτοποιήσετε μικροαντικείμενα ( κουμπιά, συνδετήρες, λαστιχάκια για τα μαλλιά, κ.ο.κ.)

5.Γλάστρα από αυτοκινητάκια

600 ss Succulent Truck

Στον κήπο ή την βεράντα σας, πάρτε ένα σχετικά μέτριο σε μέγεθος παιδικό φορτηγάκι και μετατρέψτε σε γλάστρα. Θα δώσει μια χαρούμενη νότα στον κήπο σας.

6. Κρεμάστρες από σπασμένα παιδικά ζωάκια

600 ss Animal Wall Hook

Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε μια ξύλινη επιφάνεια την οποία θα τη βάψετε και στη συνέχεια θα κολλήσετε με σιλικόνη τα σπασμένα ζωάκια (όπως στη φωτό). Με τον τρόπο αυτό θα έχετε μια πρωτότυπη και πρακτική κρεμάστρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved