4 υπέροχες κατασκευές με χριστουγεννιάτικα δεντράκια για παιδιά

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για τα παιδιά πλησιάζουν καθώς στις 23 Δεκεμβρίου τα σχολεία θα κλείσουν επίσημα και θα περάσουν δύο εβδομάδες, χαλάρωσης, ξεκούρασης και διασκέδασης.

4 υπέροχες κατασκευές με χριστουγεννιάτικα δεντράκια για παιδιά

Σίγουρα θα έχετε διακοσμήσει το σπίτι σας και θα έχετε στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι μπορούν λοιπόν τα παιδιά να κάνουν την περίοδο των γιορτών για να μείνουν απασχολημένα;

Αφήστε τα να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές με χριστουγεννιάτικα δεντράκια που μπορείτε να αξιοποιήσετε αργότερα. Βοηθήστε τα να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες, γούρια και διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μπορούν να κάνουν δώρο στον παππού, τη γιαγιά, τον θείο, τη θεία, το νονό ή τη νονά.

Ψάξαμε και βρήκαμε 4 από τις πιο όμορφες κατασκευές και σας τις παρουσιάζουμε ώστε να απασχοληθούν τα παιδιά σας ευχάριστα!

#1 Δεντράκι από πολύχρωμα χαρτιά

χριστουγεννιατικα δεντρακια

Θα χρειαστείτε: Πολύχρωμες κόλλες Α4, κόλλα, ψαλίδι, ένα χαρτόνι.
Πώς θα το φτιάξετε: Κόψτε σε λωρίδες τις κόλλες Α4 σε διάφορα μήκη. Πάρτε το χαρτόνι, λυγίστε το στη μέση και δημιουργήστε μια κάρτα. Έπειτα δείξτε στο παιδί την παρακάτω φωτογραφία και ζητήστε του να τη φτιάξει, κολλώντας διάφορα χρώματα από τις λωρίδες που έχετε κόψει. Τέλος, κίτρινο χαρτί σχεδιάστε το αστέρι για να το κολλήσετε στην κορυφή και με καφέ χαρτόνι σχεδιάστε τον κορμό.

#2 Δεντράκι από χάρτινο πιάτο (Χρησιμοποιήστε το για διακοσμητικό ή χριστουγεννιάτικη καρτούλα γράφοντας από την πίσω πλευρά ευχές!)

χριστουγεννιατικο δεντράκι κατασκευή

Θα χρειαστείτε: Ένα χάρτινο λευκό πιάτο, πράσινη μπογιά, διάφορα διακοσμητικά, πολύχρωμη κορδέλα, συρραπτικό, κόλλα
Πώς θα το φτιάξετε: Χρωματίστε με τη μπογιά το λευκό σας χάρτινο πιάτο και κόψτε το σε τρία διαφορετικά μεγέθη. Το ένα θα πρέπει να είναι μικρότερο από το άλλο. Κάντε τρυπούλες όπως στη φωτογραφία για να περάσετε τις κορδέλες όπως και στη φωτογραφία. Με το συρραπτικό ενώστε το πιάτο δημιουργώντας ένα δεντράκι και ζητήστε από τα παιδιά σας να κολλήσουν διάφορα διακοσμητικά επάνω. Μην ξεχάσετε το αστέρι.

#3 Χριστουγεννιάτικο δεντράκι με μανταλάκι (Χρησιμοποιήστε το για διακοσμητικό ή χριστουγεννιάτικη καρτούλα γράφοντας από την πίσω πλευρά ευχές!)

xristoygenniatiki kataskeyi dentdraki

Θα χρειαστείτε: Χαρτόνι πράσινο, στρασάκια και γυαλιστερές χαντρούλες, κόλλα, ψαλίδι, ξύλινα μανταλάκια
Πώς θα το φτιάξετε: Κόψτε το χαρτόνι, έτσι ώστε να θυμίζει δεντράκι. Ζητήστε από τα παιδιά σας να κολλήσουν τις χαντρούλες και τα στρας επάνω. Έπειτα χρησιμοποιήστε τα μανταλάκια ως κορμούς και πιάστε το δεντράκι που έχετε διακοσμήσει.

#4 Χριστουγεννιάτικο ξύλινο γουράκι για καλή χρονιά

xristoygenniatiko dentraki kataskeyi

Θα χρειαστείτε: Κορδέλες σε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, ένα κλαράκι, λίγο σπάγκο.
Πώς θα το φτιάξετε: Κόψτε τις κορδέλες (άλλες μικρές και άλλες μεγάλες) και ζητήστε από τα παιδιά σας να τις δέσουν, μαθαίνοντας κόμπο, επάνω στο κλαράκι που θα του δώσετε. Μόλις ολοκληρώσουν τη διαδικασία, στερεώστε έναν σπάγκο στην κορυφή για να μπορείτε να κρεμάσετε αυτό το ιδιαίτερο και συνάμα πρωτότυπο γουράκι.

Αυτές οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές με δεντράκια, θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα ενώ παράλληλα θα ενισχύουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved