Υπέροχες πασχαλινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!

Τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι μαζί σας και τι πιο όμορφο για να τα απασχολήσετε με όμορφες πασχαλινές κατασκευές που θα φτιάξουν μόνα τους.

Υπέροχες πασχαλινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας!

Εκμεταλλευτείτε αυτές τις μέρες για να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας, φτιάχνοντας πράγματα μαζί και διαβάζοντας πασχαλινές ιστορίες που θα λύσουν όλες τους τις απορίες γύρω από αυτή τη γιορτή και τα έθιμα που τη συνοδεύουν.

1. Μεταμορφώστε το μικρό σας σε κουνελάκι

gt bunny01 t hd

Υλικά για τη στέκα:
1 κομμάτι ροζ τσόχα
1 κομμάτι λευκή τσόχα
θερμόκολλα
1 στέκα ροζ ή λευκό χρώμα
ψαλίδι

Πώς θα τη φτιάξετε: Εκτυπώστε αυτάκια λαγού στον υπολογιστή σας και κόψτε τη ροζ και τη λευκή τσόχα. Έπειτα με τη θερμόκολλα, κολλήστε τη λευκή τσόχα πάνω στη ροζ (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και έπειτα σταθεροποιήστε τα με την κόλλα επάνω στη στέκα.

2. Διακόσμηση με κουνελάκια

mla102875 0407 bunnies xl

Υλικά:
Μικρά αβγά από φελιζόλ (θα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών)
Δαχτυλομπογιές ή μαρκαδόρους
Χαρτόνι λευκό
Χαρτόνι πράσινο
Κόλλα
Χαρτάκια ψησίματος (cupcakes)
λευκά μικρά πον πον ή βαμβάκι
Μαύρος μαρκαδόρος

Πώς θα τα φτιάξετε: Πείτε στα παιδιά σας να χρωματίσουν τα αβγουλάκια σε ό,τι χρώμα θέλουν. Έπειτα κόψτε με το ψαλίδι το λευκό χαρτόνι σε σχήμα μικρών αυτιών που θα κολληθούν επάνω στα αβγουλάκια. Έπειτα ζητήστε από τα παιδιά να βάψουν και τα αυτιά με τα χρώματα που έβαψαν τα αβγά τους.
Κολλήστε τα αυτιά επάνω στα αβγουλάκια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία και κολλήστε και τα πον πον ή το βαμβάκι στη θέση της μυτούλας και της ουράς. Με τη μύτη του μαρκαδόρου σχεδιάστε ματάκια.

Κόψτε το πράσινο χαρτόνι σε σχήμα που θυμίζει γρασίδι, κολλήστε το στα χαρτάκια και έπειτα τοποθετήστε μέσα τα κουνελοαβγουλάκια σας.

3. Γλαστράκια μέσα σε τσόφλια αυγού

gt058 eggflowpot1 xl

Υλικά:
4-5 τσόφλια που θα έχετε κρατήσει
χώμα
σπόροι μυρωδικών

Πώς θα το φτιάξετε: Σίγουρα τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με αυτή την κατασκευή καθώς θα την παρακολουθούν μέρα με τη μέρα. Βάλτε μέσα στο τσόφλι λίγο χώμα, έπειτα τους σπόρους, και μετά πάλι λίγο χώμα μέχρι να σκεπαστούν αρκετά. Τοποθετήστε σε μία θήκη αβγών, ποτίστε και περιμένετε μέρα με τη μέρα να φυτρώσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved