Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού

Χειροποίητες μάσκες με foam paper και χαρτόνι για εσάς και τα παιδιά.

Φτιάξτε αποκριάτικες μάσκες χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού

Διανύουμε την περίοδο των Aποκριών και τα πάρτι μασκέ, οι μεταμφιέσεις και οι χαρτοπόλεμοι έχουν την τιμητική τους. Για να μην ντύνεστε σε κάθε πάρτι το ίδιο, σας έχουμε μία εύκολη λύση που θα ενθουσιάσει εσάς και τα μικρά σας: αυτοσχέδιες μάσκες μπορείτε να φτιάξετε με την παλάμη του χεριού σας.

Για τη βάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε foam paper και μετά πάνω σε αυτήν να προσθέσετε κομμάτια από χαρτόνι και να δημιουργήσετε μία φαντασμαγορική μάσκα.

maska-karnavali.JPG

Θα χρειαστείτε:

  • Foam paper σε μπλε χρώμα
  • Ψαλίδι
  • Μολύβι
  • Χαρτόνι σε διάφορα σχέδια
  • 1 κομμάτι λάστιχο λεπτό
  • κοπίδι

Τι να κάνετε:

Διπλώστε το foam paper και σχεδιάστε το περίγραμμα της παλάμης σας. Ανοίξτε το σημείο που είναι διπλωμένο και κόψτε με το κοπίδι δύο σημεία για τα μάτια.

Σχεδιάστε στα διαφορετικά κομμάτια χαρτόνι σχέδια που μπορείτε να κόψετε και να τα προσθέσετε πάνω στη βάση, όπως θα δείτε το παρακάτω βίντεο.

Για να περάσετε το λεπτό σχοινί κάντε δύο μικρές τρύπες με το κοπίδι και μετρήστε το λάστιχο για να δείτε το ακριβές μήκος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε ώστε να ταιριάζει η μάσκα στο κεφάλι. Περάστε το λάστιχο μέσα από τις τρυπούλες και δέστε τις με κόμπο.

Δείτε τη διαδικασία για να φτιάξετε τις μάσκες και στο παρακάτω βίντεο. Φυσικά μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε και να προσθέσετε άλλα χρώματα ή σχέδια πάνω στη βάση που θα δημιουργήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved