Κατασκευές για παιδιά: Βαρκούλες με μπαλόνια που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας

Μία κατασκευή ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Κατασκευές για παιδιά: Βαρκούλες με μπαλόνια που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας

Τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά έχουν άπλετο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και δραστηριότητες. Εάν το μικρό σας έχει βαρεθεί να κάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, σήμερα σας έχουμε μία ιδέα για μία διασκεδαστική και άκρως καλοκαιρινή δραστηριότητα: να φτιάξετε βαρκούλες με μπαλόνια.

Τη ιδέα είδαμε στο YouTube κανάλι The Dad Lab, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Surgei, ένας μπαμπάς δύο αγοριών νηπιακής ηλικίας. Ο Surgei δημοσιεύει βίντεο με κατασκευές, πειράματα, μαγικά και πολλές ακόμα δραστηριότητες που κάνει με τους γιους τους. Το παρακάτω βίντεο με τις βαρκούλες είναι από τα πιο πρόσφατα και ένεκα καλοκαιριού, σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Πλαστικά κεσεδάκια φρούτων
  • Καλαμάκια πλαστικά
  • Κοπίδι ή μαχαίρι
  • Μπαλόνια

Τι πρέπει να κάνετε:

Κάντε στο κεσεδάκι στην μία από τις πιο κοντές πλευρές μία στρογγυλή τρύπα διαμέτρου όση είναι και η διάμετρος του καλαμακίου. Βάλτε το καλαμάκι στο στόμιο του μπαλονιού και περάστε το μέσα από την τρύπα.

Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό. Φουσκώστε το μπαλόνι από το καλαμάκι και καλύψτε την πλευρά του καλαμακίου που δεν είναι μέσα στο μπαλκόνι με το δάχτυλό σας. Βάλτε το κεσεδάκι με το φουσκωμένο μπαλόνι μέσα στη μπανιέρα με το νερό και ελευθερώστε την άκρη του καλαμακίου.

Τι παρατηρείτε;

Το μπαλκόνι λόγο του αέρα κινεί το κεσεδάκι με αποτέλεσμα η βαρκούλα σας να κινείται.

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα και στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved