Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε κακτάκια με ρολό από το χαρτί υγείας

Φτιάξτε όμορφα κακτάκια με τα παιδιά και διακοσμήστε τα στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σας.

Χειροτεχνίες για παιδιά: Φτιάξτε κακτάκια με ρολό από το χαρτί υγείας

Τα σχολεία έκλεισαν και από σήμερα τα παιδιά έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Καλά τα παιχνίδια, οι βόλτες και οι εξορμήσεις στις παραλίες, θα πρέπει όμως να βρείτε και άλλες δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδιά όταν θα είναι σπίτι.

Η κατασκευή χειροτεχνιών, είναι σίγουρα από τις πιο διασκεδαστικές. Κάθε εβδομάδα σας δίνουμε ιδέες για χειροτεχνίες και κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τα μικρά σας αξιοποιώντας απλά υλικά που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι. Σήμερα, θα σας δείξουμε μία ακόμα: χαριτωμένα κακτάκια με ρολό από το χαρτί υγείας.

Για να μην πάει τίποτα χαμένο, δείτε παρακάτω πώς θα αξιοποιήσετε τα ρολά από το χαρτί τουαλέτας που έχει τελειώσει για να φτιάξετε αυτές τις εντυπωσιακές κατασκευές.

Θα χρειαστείτε:

  • ρολά από χαρτί υγείας
  • ακρυλικά χρώματα
  • αυτοκόλλητα ματάκια
  • ψαλίδι
  • κόλλα

Πώς θα τα φτιάξετε:

Βήμα 1

Βάψτε το ρολό πράσινο με τα ακρυλικά χρώματα και αφήστε το να στεγνώσει.

kaktos

Βήμα 2

Από ένα άλλο ρολό, κόψτε δύο κομμάτια για να φτιάξετε τα "χέρια" του κάκτου όπως στην παρακάτω φωτογραφία. Βάψτε και αυτά με πράσινο χρώμα και κολλήστε τα στο ρολό που βάψατε πριν.

kaktos 1

Βήμα 3

Κολλήστε τα ματάκια αυτοκόλλητα.

kaktos 5

Βήμα 4

Διακοσμήστε τον κάκτο σας όπως θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρο χρώμα για να κάνετε τα αγκάθια, να ζωγραφίσετε το στόμα του ή να κολλήσετε άλλα αξεσουάρ που μπορείτε να φτιάξετε από το ρολό που έχει περισσέψει.

kaktos 2

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved