Μαθαίνοντας τα συναισθήματα: Μία πρωτότυπη χειροτεχνία για παιδιά

Μάθετε στο παιδί σας τα συναισθήματα μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Μαθαίνοντας τα συναισθήματα: Μία πρωτότυπη χειροτεχνία για παιδιά

Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους σταδιακά. Στη νηπιακή τους ακόμα ηλικία, είναι αρκετά πιο ανεξάρτητα, ακόμα όμως δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα τι είναι αυτό που νιώθουν, είτε αυτό είναι θυμός, είτε φόβος, ούτε και πώς θα το διαχειριστούν.

Ένας τρόπος για να μάθετε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους είναι μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα.

Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μία πολύ εύκολη χειροτεχνία που θα σας βοηθήσει να μιλήσετε στα παιδιά για τα συναισθήματα όπως τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό κ.α., και τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα το κάθε ένα.

Υλικά:

  • πορτοκαλί χαρτόνι
  • λευκό χαρτόνι
  • κοπίδι
  • ψαλίδι
  • μαρκαδόρος

Η διαδικασία όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί είναι πολύ απλή. Ακολουθώντας τα βήματα που θα δείτε και παρακάτω, θα φτιάξετε μία αλεπουδίτσα, στην οποία θα μπορείτε να αλλάζετε τα μάτια και το στόμα, συνεπώς και την έκφρασή της. Τη μία μπορείτε να την κάνετε λυπημένη και την άλλη χαρούμενη. Μιλήστε στα παιδιά για το κάθε συναίσθημα, πώς νιώθουμε όταν το βιώνουμε και αφήστε το να παίξει μόνο του με τις διάφορες εκφράσεις.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved