Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού.

Πρόγραμμα για παιδιά που βαριούνται: Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά;

Από χθες και μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα καραντίνας, σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Πλέον, μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα, να απολαύσουμε πιο μακρινές βόλτες εντός νομού, ακόμα και να επισκεφτούμε φιλικά σπίτια, πάντα ασφαλώς τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ωστόσο, παραμένουν κλειστά για τα παιδιά αυτών των ηλικιών και η παραμονή στο σπίτι συνεχίζεται. Έτσι εμείς καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα, λοιπόν με τα παιδιά; Δείτε ιδέες απασχόλησης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

Για παιδιά 1-3 ετών

To παιχνίδι με τα καλαμάκια
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με το μικρό σας, χρησιμοποιώντας απλά μερικά πλαστικά καλαμάκια που έχετε στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε:
Πάτε πέντε καλαμάκια και κόψτε το κάθε ένα σε δύο ή τρία κομμάτια. Έπειτα δώστε όλα τα κομμάτια στο μικρό σας και ζητήστε του να τα ενώσει και να φτιάξει ένα μεγάλο σωλήνα.

kalamakia

φωτογραφία: theleangreenbean.com

Ζωγραφιές με λουλούδια
Τα παιδιά ήδη από αυτήν την ηλικία λατρεύουν τη ζωγραφική. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες ζωγραφιές με τουλίπες αξιοποιώντας ένα πλαστικό πιρούνι.





Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

To παιχνίδι με τα μπαλάκια
Έχετε μικρά μπαλάκια στο σπίτι; Μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό αλλά πολύ διασκεδαστικό αυτοσχέδιο παιχνίδι. Πάρτε μία χάρτινη κούτα, κλείστε την και ανοίξτε με ένα μαχαίρι ή ένα κοπίδι, μερικές τρύπες. Το μέγεθός τους πρέπει να είναι τόσο ώστε να μπορεί να περάσει μέσα το μπαλάκι.

Τοποθετήστε το κουτί σε επαρκή απόσταση από το μικρό σας ώστε να μπορεί πετώντας τα μπαλάκια να σημαδέψει τις τρύπες. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βάλει όλα τα μπαλάκια στο κουτί!

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Απογευματινός περίπατος
Για τα παιδιά του δημοτικού, η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνεχίζεται. Το απόγεγυμα όμως, όταν εσείς θα έχετε ξεμπερδέψει από τις δουλειές σας και τα παιδιά θα είναι πιο χαλαρά, μπορείτε να πάτε έναν περίπατο και να απολαύσετε τον ανοιξιάτικο καιρό. Από χθες, όλα τα πάρκα είναι πλέον ανοιχτά και εάν μένετε εντός Αττικής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Λυκαβηττό, κ.α.

Είναι βέβαια σημαντικό, να τηρήσετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης όπως το καλό πλύσιμο των χεριών μετά τη βόλτα και η διατήρηση αποστάσεων από τους γύρω σας.

Φτιάξτε λουλουδάκια από χαρτί
Την άνοιξη τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους και μπορούν να μας εμπνεύσουν για υπέροχες χειροτεχνίες που μπορούμε να φτιάξουμε με τα παιδιά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς θα φτιάξετε πολύχρωμα λουλουδάκια από χαρτί. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο, στο σαλόνι, στην κουζίνα ή ακόμα και στο μπαλκόνι σας.



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Φτιάξτε μακαρόν
Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Τις μέρες αυτές που τα απογεύματα των παιδιών είναι ελεύθερα είναι ευκαιρία να μπείτε μαζί στην κουζίνα και να δημιουργήσετε.

Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι να φτιάξετε μαζί λαχταριστά μακαρόν. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μία εύκολη συνταγή.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved