#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην τηλεόραση;

Και τη Μεγάλη Εβδομάδα, #Μένουμε_Σπίτι και είναι ευκαιρία να δούμε με τα παιδιά μας απολαυστικές ταινίες και σειρές.

#Μένουμε_Σπίτι: Τι μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη στην τηλεόραση;

Μία ακόμα ημέρα εγκλεισμού στο σπίτι φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της. Μετά από το ατελείωτο παιχνίδι, τις χειροτεχνίες και τις άλλες δραστηριότητες που κάνουμε με τα παιδιά μέσα στη μέρα, το βράδυ είναι η ιδανική ώρα για να απολαύσουμε οικογενειακά μία ταινία ή mini σειρά.

Εάν έχετε εξαντλήσει την ταινιοθήκη σας και ψάχνετε ιδέες για ταινίες και προγράμματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τα παιδιά, η ελληνική τηλεόραση μπορεί να σας προσφέρει ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.

Βρισκόμαστε στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και τα περισσότερα κανάλια προβάλλουν ταινίες ή μίνι σειρές σχετικές με την εορταστική αυτή περίοδο. Τι σας προτείνουμε λοιπόν για σήμερα;

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, σις 20.45, προβάλλεται στον Antenna, το δεύτερο επεισόδιο της mini σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.



«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι μία διαχρονική μίνι σειρά, κατάλληλη για παιδιά από την οποία μπορούν να μάθουν την ιστορία του Ιησού και παράλληλα να απολαύσουν την υπέροχη μουσική, τις ερμηνείες και τη φωτογραφία.

Planet Earth II

Ένα θρυλικό ντοκιμαντέρ από το BBC που μας χαρίζει μοναδικές γνώσεις και εικόνες από όλον τον κόσμο. Το Planet Earth ΙΙ γυρίστηκε σε περισσότερες από 64 διαφορετικές χώρες και εγγυάται ένα υπέροχο ταξίδι στην άγρια φύση. Απολαύσετε το στο ΣΚΑΙ, κάθε βράδυ, στις 21.30.



Blue Planet II

Αμέσως μετά, στις 22.30, στο ίδιο κανάλι, μπορείτε να δείτε και ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τον βυθό της θάλασσας. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Blue Planet» το 2001 έδειξε για πρώτη φορά τι συμβαίνει σε έναν κόσμο απροσπέλαστο για τους περισσότερους, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Σήμερα, η σειρά «Blue Planet ΙΙ» συνεχίζει να μαγεύει με νέα πλάνα και νέες πληροφορίες για το πιο ανεξερεύνητο κομμάτι του πλανήτη μας: τους ωκεανούς. Από τις παγωμένες θάλασσες της Αρκτικής ως τα παραμυθένια νερά των κοραλλιογενών υφάλων, νέες ανακαλύψεις υπόσχονται να μας καταπλήξουν.



Μπεν Χουρ

Είναι μία τις ταινίες που έχουμε ταυτίσει με τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς προβάλλεται σχεδόν κάθε χρόνο τις μέρες αυτές. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Λιου Ουάλλας που εκδόθηκε το 1880. Θεωρούμενο ως «το πιο επιδραστικό χριστιανικό βιβλίο του 19ου αιώνα», έγινε το πιο εμπορικά επιτυχημένο αμερικανικό μυθιστόρημα

Η ιστορία αφηγείται με περιγραφικές λεπτομέρειες τις περιπέτειες του Μπεν Χουρ, ενός φανταστικού Εβραίου πρίγκιπα από την Ιερουσαλήμ, που γίνεται ηνίοχος και Χριστιανός στις αρχές του 1ου αιώνα, όταν η Ιερουσαλήμ είναι υποδουλωμένη στους Ρωμαίους. Παράλληλα με την αφήγηση του Μπεν Χουρ, ξετυλίγεται και η ιστορία του Ιησού Χριστού, ο οποίος προέρχεται από την ίδια περιοχή και είναι συνομήλικός του. Το μυθιστόρημα πραγματεύεται τα θέματα της προδοσίας, της καταδίκης, της εξαγοράς, και της εκδίκησης που οδηγεί σε μία ιστορία αγάπης και συμπόνοιας.

Η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1959, βραβεύτηκε με 11 Όσκαρ και αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου για το είδος των θρησκευτικών ταινιών. Τα 9 λεπτά αρματοδρομίας που περιέχει η ταινία έχουν μείνει στην ιστορία ως χαρακτηριστικό της. Δείτε την σήμερα στο Open στις 21.00.







Το κυνήγι της ευτυχίας


Μία γλυκιά ταινία με πρωταγωνιστές έναν μπαμπά και τον πεντάχρονο γιο του, που με πείσμα και όρεξη για ζωή δεν το βάζουν κάτω, παρά τα στραβά που τους συμβαίνουν. Ο Will Smith υποδύεται τον Chris Gardner έναν εργαζόμενο που χάνει τη δουλειά, το σπίτι και τη γυναίκα του και με τον πεντάχρονο γιο τους, αρχίζει πάλι από το μηδέν. Το γιο του πρωταγωνιστή υποδύεται ο γιος του Will Smith, Jaden. Απολαύστε την ταινία, σήμερα στις 21.00, στο Mega.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved