Τώρα λέει κάποιος άλλος παραμύθια στο παιδί σου αντί για εσένα χωρίς καν να «σπάσει» την καραντίνα

#Μενουμε_σπίτι και ακούμε παραμύθια από άλλους!

Το Μουσείο Παραμυθιού θέλοντας να δώσει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών ανέπτυξε δύο δράσεις , μοιράζοντας χαμόγελα και πολλά πολλά παραμύθια.Ξέρουμε πως πολλές φορές μπορεί να είσαι λίγο κουρασμένη ή απλά να χρειάζεται να δουλέψεις στον υπολογιστή (τηλεργασία) ή να κάνεις δουλειές στο σπίτι και το παιδάκι σου θέλει να ακούσει παραμύθια. Πώς θα βρεθεί λοιπόν η «χρυσή τομή»;

Παραμύθια από το τηλέφωνο: Οι εθελοντές του Μουσείου Παραμυθιού τηλεφωνούν καθημερινά σε παιδιά για να διαβάσουν παραμύθια από το τηλέφωνο. Η δράση αυτή είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Τζιάνι Ροντάρι, παραμύθια από το τηλέφωνο..

Να σου πω ένα παραμύθι: Η δράση αυτή περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις παραμυθιών μέσα από την σελίδα μας στο facebook. Γνωστοί και αγαπημένοι συγγραφείς, ηθοποιοί, παρουσιαστές και άλλα γνωστά πρόσωπα διαβάζουν καθημερινά στις 16:00 το αγαπημένο τους παραμύθι τονίζοντας το μήνυμα « Μένουμε σπίτι»

Και οι δυο δράσεις συνάδουν με τους βασικούς στόχους του Μουσείου Παραμυθιού που είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και η διάδοση της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, μύθους και θρύλους.

Μπορείς να τους βρεις στο facebook και να αφήσεις το παιδί σου να ακούσει όσα παραμύθια θέλει. #Μενουμε_σπίτι αλλά ερχόμαστε και ακόμα πιο κοντά με το Μουσείο Παραμυθιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved