Τώρα λέει κάποιος άλλος παραμύθια στο παιδί σου αντί για εσένα χωρίς καν να «σπάσει» την καραντίνα

#Μενουμε_σπίτι και ακούμε παραμύθια από άλλους!

Τώρα λέει κάποιος άλλος παραμύθια στο παιδί σου αντί για εσένα χωρίς καν να «σπάσει» την καραντίνα

Το Μουσείο Παραμυθιού θέλοντας να δώσει χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών ανέπτυξε δύο δράσεις , μοιράζοντας χαμόγελα και πολλά πολλά παραμύθια.Ξέρουμε πως πολλές φορές μπορεί να είσαι λίγο κουρασμένη ή απλά να χρειάζεται να δουλέψεις στον υπολογιστή (τηλεργασία) ή να κάνεις δουλειές στο σπίτι και το παιδάκι σου θέλει να ακούσει παραμύθια. Πώς θα βρεθεί λοιπόν η «χρυσή τομή»;

Παραμύθια από το τηλέφωνο: Οι εθελοντές του Μουσείου Παραμυθιού τηλεφωνούν καθημερινά σε παιδιά για να διαβάσουν παραμύθια από το τηλέφωνο. Η δράση αυτή είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Τζιάνι Ροντάρι, παραμύθια από το τηλέφωνο..

Να σου πω ένα παραμύθι: Η δράση αυτή περιλαμβάνει ζωντανές αφηγήσεις παραμυθιών μέσα από την σελίδα μας στο facebook. Γνωστοί και αγαπημένοι συγγραφείς, ηθοποιοί, παρουσιαστές και άλλα γνωστά πρόσωπα διαβάζουν καθημερινά στις 16:00 το αγαπημένο τους παραμύθι τονίζοντας το μήνυμα « Μένουμε σπίτι»

Και οι δυο δράσεις συνάδουν με τους βασικούς στόχους του Μουσείου Παραμυθιού που είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και η διάδοση της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς που περιλαμβάνει παραμύθια, μύθους και θρύλους.

Μπορείς να τους βρεις στο facebook και να αφήσεις το παιδί σου να ακούσει όσα παραμύθια θέλει. #Μενουμε_σπίτι αλλά ερχόμαστε και ακόμα πιο κοντά με το Μουσείο Παραμυθιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved