Λόφος Φιλοπάππου: Χαλαρή οικογενειακή βόλτα έχοντας την πιο υπέροχη θέα

Από τους πιο όμορφους περιπάτους που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας.

Λόφος Φιλοπάππου: Χαλαρή οικογενειακή βόλτα έχοντας την πιο υπέροχη θέα

Είναι ένας από τους πιο όμορφους λόφους της Αττικής, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και εάν δεν τον έχετε ήδη επισκεφτεί, ίσως ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Ο λόφος Φιλοπάππου ή λόφος Μουσών βρίσκεται απέναντι νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη, συνδέεται με τους λόφους του Αστεροσκοπείου και της Πνύκας και γύρω του υπάρχουν οι συνοικίες Κουκάκι, Ασύρματος, Πετράλωνα και Ακρόπολη. Στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο και από το οποίο πήρε το όνομά του.

Γιατί αξίζει ένας περίπατος στο λόφο Φιλοπάππου;

Ας ξεκινήσουμε από την υπέροχη θέα. Από την κορυφή του λόφου μπορείς να δεις όλη την Αττική, την Ακρόπολη, το Λυκαβητό, το ιστορικό κέντρο. Η θέα είναι απλά μαγευτική και θα σας υπενθυμίσει πόσο υπέροχη είναι η πόλη που ζούμε. Επιπλέον, ο λόφος Φιλοπάππου ξεχωρίζει για το πράσινο τοπίο του και είναι ένας τόπος όπου η ομορφιά της φύσης συναντά την ιστορία. Και τα δύο μαζί προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία περιπάτου σε όποιον αποφασίσει να ανηφορίσει τα πέτρινα μονοπάτια του, έργο του θρυλικού αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη, τα οποία ξεκινούν από την είσοδο του λόφου ακριβώς απέναντι από το τέρμα της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Η δεύτερη επίσημη είσοδος του λόφου, είναι από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου λίγο μετά το θέατρο της Δώρας Στράτου που θα συναντήσετε πηγαίνοντας προς Θησείο, δηλαδή από την άλλη πλευρά του λόφου.

filop2

Γιατί είναι ο ιδανικός προορισμός για παιδιά;

Σε έναν οικογενειακό περίπατο στο λόφο Φιλοπάππου, τα παιδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν τη φύση, να μάθουν για την ιστορία της Αθήνας και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης στην οποία όλοι ζούμε, αλλά σπάνια παρατηρούμε ή εκτιμάμε.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λοιπόν, βάλτε αθλητικά, εφοδιαστείτε με μπουκαλάκια νερό και ξεκινήστε για έναν απολαυστικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας!

Πηγή πληροφοριών: wikipedia.org / πηγή φωτογραφιών: wikipedia.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved