Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά – Τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα;

Υπέροχες παιδικές παραστάσεις για να μπείτε στο κλίμα των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά – Τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα;

Υπάρχει πιο όμορφη γιορτή από τα Χριστούγεννα; Κάθε χρόνο, μικροί -μεγάλοι περιμένουμε πώς και πώς αυτές τις μέρες για να γευτούμε λίγη από τη μαγεία τους. Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές, είναι η ιδανική αφορμή για να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά μας και τι καλύτερο από το να απολαύσουμε μία παιδική παράσταση εμπνευσμένη από το πνεύμα των ημερών.

Ποιες είναι οι χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα; Ας τις δούμε μία προς μία.

«Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές του Άι Βασίλη» - Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με τον Γιάννη Σερβετά παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά «Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές του Άι Βασίλη», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Σερβετά.

Μια φοβερή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, με οικολογικό περιεχόμενο, που παντρεύει την ελληνική με τη δυτική παράδοση, έρχεται να ενθουσιάσει το κοινό τις ημέρες των γιορτών, στο Θέατρο Σοφούλη.

Από 15/12 μέχρι και 05/01.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.theatrosofouli.gr

«Σκρουτζ – Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» - Θέατρο 104

Η εταιρία θεάτρου HIPPO παρουσιάζει για άλλη μια χρονιά στο Θέατρο 104, το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων»: μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens.

Τα παιδιά κατά την διάρκεια του προγράμματος θα ακούσουν τμηματικά την ιστορία, θα συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, θα επιδοθούν σε κινητικά παιχνίδια, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα εμπλακούν σε ελεύθερους και κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς και γενικά θα περάσουν από όλη εκείνη την γκάμα των δραστηριοτήτων που συνθέτουν την πολυποίκιλτη παλέτα του θεατρικού παιχνιδιού.

Ημέρες παραστάσεων: 21/12, 22/12, 28/12 & 23/12

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.104.gr/

«Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» - Θέατρο Olvio

Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, που δεν έχει μάθει ποτέ να δίνει τίποτα και σε κανέναν, ενθουσιάζεται όταν ξαφνικά στη πόρτα του εμφανίζεται ένα ξωτικό των Χριστουγέννων που γνωρίζει να φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια. Κι ενώ εκείνος του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα πονηρά του σχέδια, το ξωτικό έχει μια σημαντική αποστολή: Να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο, όταν το ξωτικό αποφασίσει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά, ενώ ο ιδιοκτήτης του το καταδιώκει προσπαθώντας να το πείσει να επιστρέψει. Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και τότε ο ιδιοκτήτης θα μάθει επιτέλους να σέβεται, να εκτιμάει και να μοιράζεται, και το ξωτικό, που δίνει πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα, θα πάρει περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να φανταστεί!

Από 24/11 και κάθε Κυριακή.

Για πληροφορίες/κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 210 3414118

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό» - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ετοίμασε ένα νέο έργο για τη φετινή σεζόν και περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσιάζει, με τον θίασό του, τις ολοκαίνουργιες περιπέτειες του Καραγκιόζη. Μια πρωτότυπη παραγωγή, γεμάτη χιούμορ, δράση και μουσική, για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το έργο, «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό» έχει… γιορτινό χαρακτήρα και μας ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από την Παρασκευή 20 έως τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Το λευκό πανί στήνεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, και πάνω του ζωντανεύουν οι φιγούρες όλης της παρέας του Καραγκιόζη που δεν θέλει με τίποτα να τα θαλασσώσει και επιμένει να περάσει τις γιορτές ξεφαντώνοντας με μουσικές και τραγούδια, του κάβουρα που έχει καβούρια στις τσέπες του και δεν θέλει να ξοδευτεί για το ρεβεγιόν, καθώς και της γοργόνας των Χριστουγέννων που πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

Τα μυστικά της θάλασσας είναι πάντα συναρπαστικά. Τι να συμβαίνει άραγε, τις γιορτές, κάτω από την επιφάνειά της; Όλα τα πλάσματα του βυθού ετοιμάζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, και ο Καραγκιόζης είναι φέτος ο επίσημος καλεσμένος τους. Όμως, ο οπισθοδρομικός κάβουρας δεν θέλει έξοδα για μουσικές και τραγούδια, γιατί έχει καβούρια στις τσέπες του. Θα μπορέσουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να κάνουν τη μουσική του βυθού να ακουστεί ή θα επικρατήσει σιγή ιχθύος; Ο Μορφονιός, γλιστρά σαν χέλι. Ο Σταύρακας έχει το μάτι του γαρίδα. Ο Μπάρμπα-Γιώργος θα τον χτυπήσει κάτω σαν χταπόδι. Και τα Κολλητήρια θα του ψήσουν το ψάρι στα χείλη. Θα τους βοηθήσει η γοργόνα των Χριστουγέννων που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Θα καταφέρει τελικά ο Καραγκιόζης να φάει τη θάλασσα με το κουτάλι ή θα τα θαλασσώσει; Η συνέχεια στον μπερντέ…

Από 20/12 έως 30/12

Δείτε περισσότερα εδώ: www.megaron.gr

«Oι Τρεις χιονάνθρωποι» - Εργαστήριο Μαιρηβή

Τρεις Χιονάνθρωποι… Ο καθένας με τον χαρακτήρα του. Ο καθένας με τις μανίες του. Παγωμένοι αλλά όχι ακίνητοι, λευκοί αλλά όχι ασυγκίνητοι. Διεκδικούν ένα δρόμο.

Άλλοι βάζουν στους δρόμους σύνορα, άλλοι βάζουν διόδια και άλλοι στρατιώτες.

Οι Χιονάνθρωποι βάζουν την παγωμένη τους καρδιά και επιτίθενται με χιονόμπαλες. Όμως υπάρχουν κάποιοι, πραγματικά δυνατοί που κάτω από το χιόνι κρύβουν μια ζεστή καρδιά, που ξέρουν να ονειρεύονται, να μοιράζονται, να γελούν και να βοηθούν. Γιατί πραγματικά δυνατός είναι αυτός που ξέρει να μοιράζεται και να βοηθά.

Από 01/12 και κάθε Κυριακή.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.mairivi.gr

«Γράμματα απ’ τον Άι Βασίλη» - Θέατρο Skrow

Το έργο του μεγάλου παραμυθά Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν «Γράμματα απ’ τον Άι Βασίλη» μας μεταφέρει σε μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια μέσα στα χιόνια, με ορδές καλικάντζαρων, παρέα με πολικές αρκούδες, σε εικόνες και τοπία απ’ τον μακρινό Βόρειο Πόλο. Μία ιστορία που ξεκινά με τις παράξενα γραμμένες επιστολές του Άι Βασίλη στα παιδιά και εξιστορούν τις χριστουγεννιάτικες περιπέτειές του.

Πώς καταφέρνει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των παιδιών και να παραδώσει τα δώρα τους άθικτα από τις επιδρομές των καλικάντζαρων, που ζουν σε σπηλιές κάτω απ’ το σπίτι του; Πώς οι τάρανδοι λύθηκαν και τα δώρα σκόρπισαν παντού; Πώς έσπασε το φεγγάρι σε τέσσερα κομμάτια και ο άνθρωπος που κατοικεί εκεί έπεσε στην αυλή του Άι Βασίλη; Βοηθοί του Άι Βασίλη ο γλυκύτατος αλλά κάπως αδέξιος Πολικός Αρκούδος αλλά και η αρχηγός των ξωτικών και γραμματέας του, η Ίλμπρεθ.

Ημέρες παραστάσεων: 26/12, 28/12, 29/12

Δείτε περισσότερα εδώ: www.skrowtheater.com

«Η Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά – Chistmas Theater

Tο Christmas Theater, το πρώτο θεματικό θεάτρο της πόλης μας, παρουσιάζει με περηφάνια την πρώτη Ελληνική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια (family show). «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», το δημοφιλές μπεστ σέλερ το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνες, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.

Δείτε περισσότερα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved