Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες για παιδιά - Εκτυπώστε τις όλες (pics)

Φέτος τα Χριστούγεννα, ζωγραφίστε με τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες για παιδιά - Εκτυπώστε τις όλες (pics)

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν χρώματα, μαρκαδόρους ακόμη και ζύμωμα με χρωματιστές πλαστελίνες, γοητεύουν τα παιδιά, γιατί τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν την αίσθηση της αφής, της ομορφιάς των χρωμάτων και ναανακαλύψουν καινούρια πράγματα.

Μέσα από τη ζωγραφική, ήδη από πολύ μικρή ηλικία, το παιδί μπορεί να ξεδιπλώσει τη φαντασία του και να δώσει στον γονιό να καταλάβει όλα όσα σκέφτεται και νιώθει. Η ζωγραφική όπως αρκετοί γονείς γνωρίζουν, είναι ένα είδος έκφρασης.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την άμεση επαφή του παιδιού με τα εργαλεία με τα οποία «κάνει τέχνη», ακόμη και με κίνδυνο να λερωθεί.

Εκμεταλλευτείτε τις γιορτές, τις μέρες που θα μείνουν στο σπίτι και αφήστε το ελεύθερο να δημιουργήσει περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί σας.

Εκτυπώστε τις παρακάτω χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες και ζητήστε από τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν το σχέδιο που τους αρέσει. Αν πάλι θέλετε μπορείτε να τους δώσετε κόλλα και χρωματιστές πλαστελίνες, ώστε αντί για χρώματα να κολλήσουν πλαστελίνες πάνω στα σχέδιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved